26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

11 Kreativnih Ideja za Krunski Molding za Dodatnu Šarm Vašem Domu

Zaboravite farbu, zaboravite tapete – po našem mišljenju, nema boljeg načina da unesete lični pečat u svoj prostor nego klasičnim krunskim moldingom. Iako se termin “molding” široko koristi u dizajnu, krunski molding obično se odnosi na svaki molding koji se susreće na spoju zidova i plafona. Danas se koristi isključivo iz estetskih razloga, ali krunski molding je zapravo prvobitno osmišljen kao način da se prikriju praznine i spojevi gde su se sretali tradicionalni građevinski materijali. Danas, međutim, on jednostavno služi kao još jedan sloj estetske personalizacije i arhitektonske zanimacije u svim vrstama kuća.

Najbolji deo? Krunski molding može biti lak (i često pristupačan) način da unesete dodatan sloj pažljivog dizajna u svoj prostor, posebno ako imate osećaj da vam soba izgleda previše “po standardu” ili nedovršeno. Kako bismo vam pomogli da skupite inspiraciju za svoj dom, okupili smo 11 stilskih ideja za krunski molding koje će odmah učiniti da vaš prostor izgleda više personalizovano i šarmantno. Od ornamentnih, pariski inspirisanih motiva do čistih, modernih linija, ovi primeri krunskog moldinga su vremenski bezvremenski, odobreni od strane dizajnera i, što je najvažnije, laki za postizanje.

Dodajte Visinu Sa Step Moldingom

Iako se može činiti kontraintuitivnim, dodavanje krunskog moldinga na zidove zapravo je odličan način da ih učinite višim i grandioznijim. Ovde, dramatičan i formalan step molding ide duž zidova i prelazi na plafon, delimično kao dekoracija, a delimično kao praktičan način da prostor izgleda još prostranije.

Upotpunite Ga Sa Moldingom Na Plafonu

Budući da krunski molding unosi notu formalnosti u prostor, praktično služi kao slobodna karta za rad s drugim dekorativnim elementima koji se inače mogu činiti suviše luksuznim ili neprigodnim. U ovoj formalnoj kući koju je dizajnirao Collins Interiors, tradicionalni krunski molding ustupa mesto dekorativnom bambusovom detalju na plafonu koji odražava geometrijske linije u prostoru i usklađuje se s zelenkastom bojom zidova.

Povezani Sadržaj  5 Navika koje treba promeniti ako želite bolje organizovan dom

Dodajte Geometrijski Dodatak Sa Dentil Moldingom

Mnoge vrste krunskog moldinga sadrže mekane zakrivljene linije – ali to ne znači da je to vaša jedina opcija. Ako je vaša soba više moderna ili muška, razmotrite upotrebu dentil moldinga kao svog krunskog moldinga po izboru, kao što je prikazano ovde u kancelariji dizajniranoj od strane Bria Hammel Interiors. Ovaj stil može doneti čiste linije i grafički element u prostoru, istovremeno održavajući tradicionalni osećaj.

Kombinujte Krunski Molding Sa Box Moldingom

Za kohezivan izgled u celom prostoru, razmislite o uparivanju krunskog moldinga sa dodatnim detaljima od drveta, poput oplatnih okvira vrata i kutija za stolice prikazanih ovde u projektu The Misfit House. Sa oba detalja obojena istim kremastim tonom, efekat je suptilan i bezvremenski, ne opterećuje vizuelno.

Uključite Dekorativni Motiv

Ako provedete malo vremena pregledajući slike pariskih enterijera, primetićete jednu stvar: Evropljani zaista znaju nešto o krunskom moldingu. Ne samo da većina njihovih formalnih enterijera ima krunski molding, već takođe uključuju dodatne dekorativne motive radi dodatnog vizuelnog interesa. Da biste postigli isti izgled, razmislite o uključivanju detalja od gipsa – poput fern fleurs koji se vide ovde u projektu Jeweled Interiors – na plafon kako biste dodatno ukrasili svoj krunski molding.

Koristite Krunski Molding Da Promenite Vašu Šaru

Ponekad, “pauza” koju krunski molding pruža na spoju zida i plafona može biti odličan način za mešanje drugih dizajnerskih elemenata u vašem prostoru, poput vaše boje ili tapeta. U ovoj sobi osmišljenoj od strane Collins Interiors, čisti beli krunski molding nudi prirodan prelaz za tapet, omogućavajući dizajneru da suptilno promeni vertikalne pruge na zidu u dinamičan oblik šešira na plafonu.

Idite Na Izuzetno Ornamentiran

Kada je reč o krunskom moldingu, neki prostori zahtevaju veću formalnost od drugih. Prilikom projektovanja tradicionalno formalnog prostora, poput trpezarije ili dnevne sobe, slobodno se poigrajte sa svojim krunskim moldingom i odaberite dizajn sa više dekorativnih gipsanih elemenata. U ovom pariskom pied-à-terre stanu, firma Bateaumagne se oslanja na slojeve detaljnog krunskog moldinga kako bi dodala ženstvenost i vizuelni interes prostoru.

Povezani Sadržaj  Kako Orezati Vašu Razgranatu Jade Biljku za Gostiji i Zdraviji Rast - Učite od Stručnjaka

Koristite Ga Da Omekšate Oštre Uglove

Možda biste mislili da dodavanje krunskog moldinga na plafon sa oštrim, uglanim linijama samo privlači pažnju na problem – ali zapravo je potpuno suprotno. Umesto toga, nekoliko strateških slojeva krunskog moldinga – kao što se vidi ovde u sobi od strane Jeweled Interiors – može biti odličan način za omekšavanje šiljatih plafona ili nepraktičnih uglova i pomoći im da se usklade sa ostatkom prostora.

Zadržite Drvo Bez Obrade

Iako većina primera krunskog moldinga prikazuje detalje sa obojenim završetkom, krunski molding od prirodnog drveta može biti odličan način za unošenje prirodnih tekstura i tonova u vaš prostor, posebno ako je arhitektura vaše kuće pogodna za drvene završetke. U ovoj kući u kalifornijskom stilu, dizajner Jamie Haller je zadržao sve drvene detalje, birajući umesto toga kontrast bogatog drveta sa podjednako tamnom bojom zidova.

Uparite Ga Sa Veselim Detaljima

Krunski molding može biti odličan sam za sebe – ali može takođe dobiti lud, veseli ton kada se upari sa drugim smelim detaljima. U ovom prostoru od strane Studio Atkinson, dizajnerka Susie Atkinson je kombinovala tanak krunski molding sa Reggie Wallpaper Border-om iz njene kolekcije kako bi dala nekonvencionalan obrt tradicionalnom dizajnerskom elementu.

Lažiranje Debljine Bojom

Za izgled krunskog moldinga koji ostavlja snažan utisak i stil, ne morate dalje gledati od ovog dramatičnog primera iz The Misfit House. Dizajnerka Monica Stewart imitirala je izgled debelog i prevelikog krunskog moldinga instaliranjem tanje verzije tamo gde se plafon spaja sa zidom. Stewart je dodala i jedan daska od drveta odmah ispod. Kada je sve obojeno istom rustičnom zelenom nijansom, krajnji rezultat je luksuzan i prilagođen izgled koji donosi veliki uticaj.

Povezani Sadržaj  7 Skrivenih Načina da Dodate Više Prostora Po Celom Vašem Domu

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles