16 C
Budva
Utorak, 27 veljače, 2024

14 Osnovnih Stvari Koje će Unaprediti Vašu Rutinu Nege Biljaka

Neki od nas su rođeni sa zelenim prstima, dok nekima od nas treba malo pomoći da održimo naše biljke srećnim i zdravim. Dobro je što postoji toliko proizvoda i spravica koje čine negu biljaka lakšom. Ovde smo nabrojali 14 artikala koji će se dopasti i vama i vašim biljkama.

Bloomscape Mikrofiber Rukavice za Čišćenje

Vaš nameštaj možda neće imati ništa protiv sloja prašine, ali vaše biljke hoće, jer ih sprečava da apsorbuju sunčevu svetlost. Ove rukavice od mikrofibera koje se mogu prati u mašini olakšavaju nežno uklanjanje prašine i drugih nečistoća s listova – samo ih navucite i prelazite rukama preko listova.

Grow Koncentrat

Ovaj koncentrat niskog mirisa namenjen je svim biljkama u svim sezonama. Samo razrijedite malo u zalivalki i zalijte biljku. Zemlja brzo upija te organske sastojke – uključujući korisne bakterijske sojeve – i gledajte kako vaše biljke rastu zdravo i snažno. Flaša od osam unci pravi do 62 galona koncentrata.

Prskalica

Prskalica ne deluje kao da zahteva puno rada dok ste tek na drugoj biljci, a vaša ruka već počinje da vas boli. Ne štedite na hidrataciji biljaka da biste uštedeli energiju. Ova prskalica neprestano ispušta maglicu bez potrebe za pumpom. Samo napunite bocu i lagano pritisnite okidač dvaput da biste oslobodili maglu koja traje do cele sekunde.

Grow Svetlo za Unutrašnje Biljke

Ova podesiva LED lampa s gusenicom oponaša sunčevu svetlost, stvarajući optimalno unutrašnje okruženje za rast biljaka, bilja ili povrća. Ima tri spektra – plavu, crvenu i plavo/crvenu – s devet nivoa zatamnjenja, kao i automatski tajmer za isključivanje radi bolje energetske efikasnosti. Samo uključite USB kabl i prikačite lampu uz rub stola ili prozorske daske i upalite je da biste svojim biljkama dali zdrav sjaj koji im je potreban za rast.

Povezani Sadržaj  Naučite ova 11 stila nameštaja pre nego što krenete u potragu za novim komadima

Stingmon 36 Pakovanje Lepljivih Zamki za Biljke

Sobne biljke prirodno privlače voćne mušice, komarce i druge insekte. Ali to ne znači da morate da ih trpite kako zuje oko vašeg prostora. Ubacite jednu od ovih lepljivih, netoksičnih zamki direktno u zemlju da biste uhvatili te uljeze i po potrebi ih zamenite.

Podloga za Presađivanje Biljaka

Presađivanje biljke je prljav posao, ali sada ne morate praviti nered dok to radite, zahvaljujući ovoj praktičnoj podlozi za presađivanje. Samo raširite vodootpornu podlogu, savijte i zakačite uglove da biste stvorili nepropusni rub, i imaćete prenosivu radnu površinu koju je lako očistiti kada završite.

Kalkulator Sunčeve Svetlosti

Mislite da vaše biljke dobijaju dovoljno sunčeve svetlosti, ali sada možete biti sigurni, zahvaljujući ovoj praktičnoj spravici koja izračunava optimalne svetlosne uslove. Sada možete tačno saznati šta znači puno ili delimično sunce/senka za vašu biljku – samo postavite baterijski SunCalc na mesto gde se vaša biljka nalazi i proverite očitavanje 12 sati kasnije.

Modern Sprout Pruning Makaze

Vaše biljke zaslužuju više od običnog para makaza. Ove makaze s vrhom poput igle su lagane i lako se drže, a sečiva od visoko-ugljeničnog čelika brzo i čisto seku. Mogu se koristiti za orezivanje i berbu biljaka u zatvorenom i na otvorenom.

Modern Sprout Precizne Pincete

Kada treba pažljivo orezivati biljke na teško dostupnim mestima, uhvatite ovaj par dugih i tankih pinceta da biste obavili posao. Napravljene su od nerđajućeg čelika s mat crnim oksidiranim završnim slojem za trajnost.

Greendigs Četka za Zemlju

Sredite svoje biljke ovom kompaktnom četkom za zemlju napravljenom od konjske dlake. Držite drvenu dršku i nežno četkajte zalutalu zemlju iz saksija i prozorskih daski, kao i prašinu s osetljivih listova biljaka.

Povezani Sadržaj  Ove 6 Isečenih Cvetova Najduže Traju - Učite od Stručnjaka

Coco Coir Štap

Nadogradite običan drveni štap koji podupire vaše penjačice ovim privlačnim štapom napravljenim od biorazgradivih kokosovih ljuski. Samo ubacite štap u zemlju – možete ih slagati više jedan na drugi za velike biljke – i poprskajte ih da biste podstakli rast. Ne samo da će ovi štapovi usmeravati rastuće biljke, već će im i pomoći da zadrže svoju vlažnost.

Merač Vlage Zemlje

Prestanite nagađati koliko treba zalivati svoje biljke i jednom zauvek saznajte pomoću ovog merača zemlje. Samo ubacite sondu u zemlju vaše biljke da biste zabeležili nivo vlage i prilagodite svoje navike zalivanja. Početnici će ceniti elektronsku knjigu koja dolazi uz to i koja pruža dragocene informacije o optimalnom zalivanju za zdrave biljke.

Zidne Penjačice za Biljke s Lepljivim Zidnim Kopčama

Pretvorite svoju penjačicu u zidni dekor s ovim pametnim kopčama. Samo postavite ove lepljive kopče na zid, provucite grančice kroz njih, i imaćete jedinstven način da podržite i pokažete svoju biljku. Pakovanje uključuje 110 kopča u tri različite veličine.

Organske Lava Kamene

Zapravo možete koristiti tu dekorativnu saksiju čak i ako nema otvore za odvod, zahvaljujući ovim organskim lavinim kamenima. Samo postavite ove porozne kamene na dno i oni će upiti višak vode iz korena vaše biljke.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles