16.3 C
Budva
Utorak, 20 veljače, 2024

18 Ideja za Božićne Venčiće koje Možete Postaviti Unutra ili Napolju

Pokažite svoje veštine u izradi u duhu praznika i širite božićno veselje po svakom kutku vašeg doma.

Pokažite svoje veštine u izradi u duhu praznika i širite božićno veselje po svakom kutku vašeg doma.

Vaša božićna dekoracija nije potpuna bez venčića. Bilo da vas zanimaju delikatni venčići koji dodaju praznični dodir vašoj kuhinji ili ukrašavaju vaš kamin, ili nešto čvrsto što može izdržati vremenske uslove na vašem ulaznom vratima, postoji mnogo ideja za samostalnu izradu božićnih venčića koji će oduševiti vaše goste (i ne zahtevaju previše veštine u izradi).

Pogledajte neke od naših omiljenih ideja za božićne venčiće ovde, kao inspiraciju.

Venčić sa irvasom

Dodajte vizuelni interes unutar venčića tako što ćete prikazati ukrase koji vise prema centru (kao što su ovi drveni srci) ili smestiti šarmantnu malu figuru unutar venčića, poput irvasa. Veštačko lišće dodaje dodir boje ovom večitom venčiću napravljenom od slame koji je sprej-pomeren u belo.

Venčić od medenjaka

Možete ispeći put do prelepog unutrašnjeg venčića – samo recept ili dva za medenjake, malo kraljevskog šećera ili vrućeg lepka, i oblik venčića ili krug od medenjaka će obaviti posao.

Nemate vremena za pečenje? Uvek možete uraditi istu stvar sa kraljevskim šećerom i kupovnim kolačićima.

Venčić sa Mašnicama

Počnite sa okruglom penastom pločom i zalepite mašne sa svih strana vrućim lepkom. Ako zlato nije vaš stil, dodajte i srebrne ili višebojne mašne za da se uklopi sa vašim stilom. Što više mašni, to bolje za ovaj ručno pravljeni venčić. (Trajaće godinama, pa se potrudite sada kako biste ga mogli više puta koristiti.)

Mini Venčići

Možda su malo premali za ulazna vrata, ali ovi ručno pravljeni venčići i dalje su zabavna aktivnost. Uvijte žice za čišćenje oko okvira za vezivanje i dozvolite deci da ih ukrase pomponima i filc lišćem.

Povezani Sadržaj  5 Tajni Super Organizovanih Porodica

Venčić sa Bobicama

Rep od četinara sa svetlima boja zamenjuje uobičajeni veliki crveni mašnicu na ovom venčiću. Biće vam potreban venčić od četinara, dodatni grančice i snopići bobica. Sve ćete pričvrstiti cvetnom žicom, fokusirajući se na jednu polovinu venčića za asimetričan završni proizvod.

Venčić od Šišarki

S obzirom da može biti teško postići ravnomeran sloj farbe u svim zavojima i prorezima šišarki, koristili smo prethodno obojene srebrne šišarke. U nedostatku vremena (ili da biste uštedeli novac), pošaljite decu napolje da sakupljaju šišarke prirodnog izgleda, ili ih ofarbate tako da dobijete efekat snega.

Za ovaj venčić uradi sam, isecite trake od 15 centimetara od 24-gauge cvetne žice i omotajte jednu traku oko svake šišarke, sakrivajući žicu unutar ljuski. Postavite šišarku na bok i omotajte cvetnu žicu oko žičanog okvira. Zavrnite je kako biste je osigurali. Kada je osnova potpuno prekrivena, koristite pištolj za vruće lepljenje da biste zalepili drugi sloj šišarki, postavljajući ih suprotno od prvog sloja. Napravite veliku mašnu od široke trake i zalepite je na dno venčića, između prvog i drugog sloja.

Dizajnirao Blake Ramsey.

Venčić sa Porukama

Okačite nepodešeni venčić od grančica na mestu gde gosti (ili dobročinitelji koji prolaze napolju) ne mogu da ga promaše – na primer, na vašim ulaznim vratima ili u vašem ulaznom holu. Na stolu pored njega postavite crvene marker olovke i male obične kartice. Postavite malu oznaku koja će posetioce zamoliti da napišu pozdrav ili želju za predstojeću Novu godinu, zajedno sa svojim imenima, i da ih ubace u venčić.

Sjajni Osvetljeni Venac

Označite početak sezone sa sjajnim dekorom kamina. Počnite sa žičanim okvirom venca (ovaj je prečnika 18 inča). Zatim obmotajte niz svetala oko okvira, vodeći računa da ostavite dovoljno dužine da dosegnete utikač; inače koristite produžni kabl.

Povezani Sadržaj  Kako da Napravite Potos Biljku Gušćom: 6 Jednostavnih Metoda

Hladan i Zimski Venac

Za ovaj uradi sam venac, izaberite tradicionalne sezonske boje, ali se zabavite sa granama različitih tekstura i oblika. Mi smo se odlučili za asimetričan izgled, ali takođe možete postaviti češere, grane, bobice i druge elemente ravnomernije za klasičniji izgled.

Venac Sneška Belića sa Ukrasima

Ovaj uradi sam venac ima minimalistički, moderni osećaj koji će se svideti svima koji traže nekonvencionalnu prazničnu dekoraciju.

Sakupite 36 plastičnih neprobojnih kugli različitih veličina i zalepite šest većih u krug. Kada se lepak osuši, zalepite dodatne kugle tako da se granaju u šest različitih tačaka i smanjuju se kako se udaljavate od centra. Zavežite traku na vrhu (možete je zalepiti radi veće stabilnosti) i okačite ga na vratima.

Rad razvio Morgan Levine.

Retro Venac sa Mašnom

Unesite radost na svoja vrata tradicionalnim božićnim ukrasima – sjajnom crvenom trakom i samolepljivim mašnama. Ako želite da se ove godine odvojite od crvene boje, jednostavno zamenite traku nekom drugom bojom – srebrna ili zlatna bi izgledala jednako lepo.

Započnite sa oblikom stiropora za venac i čvrsto omotajte traku oko njega dok ne prekrijete celu površinu. Zalepite traku na oba kraja kako biste je fiksirali. Dodajte grupu samolepljivih mašni, postavljenih pod blagim uglom, na osnovu vašeg venca. Za okačiti, napravite petlju od trake i zalepite je na zadnju stranu.

Rad razvio Blake Ramsey.

Minijaturni Venčići od Gumenih Kuglica

Venčići nisu samo za okačiti na ulaznim vratima. Dajte deci da naprave svoj sopstveni minijaturni praznični ukras sa raznobojnim gumenim kuglicama, trakama i koncem. Mešajte i usklađujte boje za zabavnu aktivnost za sve uzraste, a zatim ih postavite u kuhinji ili blizu jelke za domaću prazničnu atmosferu.

Povezani Sadržaj  Kako Uzgajati Vrt za Rezano Cveće - Učite od Stručnjaka

Dvobojni Venac

Potražite cvetove napravljene od drveta ili čvrstog materijala poput jute koji će zadržati svoj oblik tokom cele godine. Pričvrstite ih na lažni venac i menjajte nove mašne kako se menja godišnje doba za venac koji traje čitave godine.

Sjajan i Obilan Venac

Slobodno se prepustite sitnim ukrasima na lažnom ili stvarnom vencu. Što više, to bolje! Koristite usklađenu šemu boja za sofisticiran izgled, ili se opustite sa bojama i oblicima za eklektičniji izgled.

Venac od Češera

Jednostavan način da svoj venac od češera učinite jedinstvenim: ukrasite ga šarenim ukrasima. Viseci ih, umesto da ih gnijezdite, ističe lepotu ukrasa.

Nordijski i Prirodni Venac

Drvene životinje daju ovom neutralnom (ali razigranom!) uradi sam vencu osećaj šume. Počnite sa lažnim vencem i zabavnim oblicima; zajedno, čine savršeno šašavu prazničnu dekoraciju.

Klasičan Venac

Gnijezdite grupe zvona i šljokicama prekrivene češere u granama lažnog venca. Sve to povežite kariranom mašnom.

Taktilan i Šaren

Višebojni pom-pomovi dodaju razigranost standardnom osnovnom vencu. (Koristili smo veštačku opciju prečnika 24 inča.) Okačite čudan ukras ili monogram u centru za lični dodir.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles