16 C
Budva
Utorak, 27 veljače, 2024

20 Pametnih Ideja za Organizaciju Garaže za Raščišćavanje Haosa

Od svih prostora za skladištenje u našim domovima, možda su garaže najosetljivije na haos i najviše su potrebne ideje za organizaciju garaže. Na kraju krajeva, moraju obavljati mnogo zadataka za nas: skladištiti naše automobile, sakriti naše alatke, čuvati sportsku opremu, služiti kao ulaz u naše domove – lista je duga. Možda je to razlog zašto uvek tragamo za organizovanom garažom iz naših snova, koja često izmiče iz ruku.

E pa, evo da vam kažemo: ta san ne mora se činiti daleko. Postoji mnogo odličnih sistema za skladištenje za garaže. Da bismo vam pomogli u vašoj potrazi za vrhunskom organizacijom garaže, okupili smo najgenijalnije ideje za organizaciju garaže. Od iskorišćavanja prostora na plafonu (stvarno!) do genijalnih trikova za skladištenje sportske opreme, pronaći ćete sve inspiracije koje su vam potrebne da potpuno preuredite svoju garažu u funkcionalan (i možda čak zabavan!) prostor.

Dodajte “plutajuću” policu

Kada je reč o vašoj garaži, ima samo toliko podnog prostora – pogotovo ako unutar nje skladištite i automobile. Zato je profesionalni organizator Tink Fisher iz Clean House dodao prostor za skladištenje iznad glave u ovoj garaži. Čvrsta metalna polica suspendovana sa plafona služi za smeštanje stvari koje se retko koriste, poput usisivača i preklopivih piknik stolova.

Napravite držač za lopate

Verovatno ste primetili koliko je koristan držač za kapute ili šešire u vašem hodniku, zar ne? Pa, zašto ne primeniti isti princip u vašoj garaži? Lopate, lopate za sneg i metle su prirodni izbor za ovu metodu skladištenja, kako je prikazano u ovoj garaži od strane Allison Fisher iz Bee Organized. S ovom idejom za organizaciju garaže, postoji mesto za svaku četku, lopatu i Swiffer.

Napravite zamenu za hodnik

Ako vaša garaža vodi direktno u srce vašeg doma, možda ćete poželeti da imate zamenu za hodnik kako biste olakšali prelazak. E pa, imamo dobre vesti – možete i dalje napraviti veoma lepu zamenu, čak i ako nije odvojena soba. Dizajnerska blogerka Erin Gerlach iz Hamilton Park Home upravo je to uradila u svojoj garaži, dodavši udobnu klupu i postavljajući board and batten na zidove kako bi imitirala izgled – i udobnost – pravog hodnika.

Uskladite svoje kontejnere

Sve izgleda bolje kada je upakovano u iste kontejnere – to je prosto činjenica života. Savršen primer? Ova izuzetno organizovana garaža od Madeline Wood. Stručnjak za organizaciju Form and Function Organizing je sve, od dekoracija za praznike i dečijih kostima do opreme za kampovanje i osnovnih potrepština za travnjak, upakovao u jednake plave plastične kutije kako bi napravio vizualno privlačan prikaz u garaži klijenta. Bezbedno smestite rezervni led aparat u garaži umesto da gubite dragoceni prostor za skladištenje u kuhinji.

Povezani Sadržaj  Kako da Napravite Potos Biljku Gušćom: 6 Jednostavnih Metoda

Napravite mini svlačionicu

Ako ste porodica zaljubljenika u sport, verovatno imate mnogo opreme s kojom treba da se izborite. Umesto da je puštate da se širi po celoj garaži (i po celoj kući), napravite mini svlačionicu u uglu garaže, kao što to pokazuje Gladiator. Od korisne daske na kojoj možete kačiti klizaljke, sportske torbe i kacige, do klupe za skladištenje koja služi kao savršeno mesto za pripremu za trening, sportisti svih uzrasta će se osećati kao pravi profesionalci.

Dodajte Dinamične Ugrađene Elemente

Porodice, kako velike tako i male, trebaju čvrste organizacione sisteme kako bi održale život u ravnoteži. Ako imate prostora, pokušajte dodati lažne ugrađene elemente koji imaju sekciju za svakog člana porodice, kao što su to uradili organizacioni tim iz Indiane iza Seamless Spaces Professional Organizers. Modularne pregrade daju svakom detetu viseći prostor za kapute i rančeve, gornji ormarić za potrepštine i donju korpu za opremu za napolje. S ovom idejom za organizaciju garaže, više nećete nailaziti na slučajno pretrčavanje romobilom ili košarkaškom loptom svaki put kada pokušate ući u garažu.

Kombinujte Otvoreno i Zatvoreno Skladištenje

Ne postoji savršeno rešenje za skladištenje u garaži, i često završava kao kombinacija nekoliko stvari koje pomažu da se prostor dovede u red. Ako ste između nekoliko različitih rešenja za skladištenje, poslužite se kao blogeri Viv i Tim, koji su se oslonili na IKEA-ove Bror police kako bi im pružile otvoreno i zatvoreno skladištenje u svojoj garaži. Rezultat? Sistem koji vam omogućava brzo uzimanje nekih stvari i držanje drugih van vidokruga.

Okačite Neke Korisne Francuske Držače

Za fleksibilno skladištenje koje izgleda stilski i zadovoljava sve vaše potrebe, ne tražite dalje od francuskih držača. To je praktično sistem sa nosačima na zidu koji omogućava modularno skladištenje, a francuski držači su odlična opcija ako tražite rešenje za skladištenje koje će se prilagoditi promenama vaših potreba. Erin Gerlach iz Hamilton Park Home je sama napravila ovaj impresivan sistem i koristi ga za smeštanje opreme za napolje i sportske opreme svoje porodice.

Povezani Sadržaj  7 Navika za održavanje Vašeg doma čistim tokom cele godine

Napravite Posvećeni Radni Prostor

Ako ste ljubitelj uradi sam projekata, zar ne mislite da zaslužujete prostor koji je i funkcionalan i organizovan? I mi isto mislimo. Umesto da rasipate svoj alat po garaži i postavljate radnu stanicu gde god ima mesta, pripremite se za uspeh tako što ćete posvetiti deo svoje garaže svom “radionici”. Ovde, Chris i Julia Marcum – duo iza popularnog bloga za enterijer Chris Loves Julia – prikazuju transformacionu moć nekoliko ormarića i radnih ploča od bukve, pretvarajući svoju garažu u radnu zonu za svoje brojne uradi sam projekte.

Skladištite (i Punite) Vaš Alat na Jednom Mestu

Garaže su često mesto za alat, pa je neizbežno da ćete, pre ili kasnije, izgubiti punjač ili zameniti baterijske pakete između svojih električnih bušilica. Eliminišite rizik od nereda sa alatom tako što ćete ga čuvati – i puniti – na jednom mestu. Ovaj genijalan komad za skladištenje je ručno napravila Cristina Garay iz RemodelaCasa i služi kao sve-u-jednom mesto za skladištenje i punjenje njene široke kolekcije električnih alata.

Postavite Tablu sa Kukama

Već sada možemo reći: Table sa kukama su jedna od najuniverzalnijih ideja za organizaciju garaže. Primer za to je izuzetno uredna garaža blogerke Corey Willis sa Hey There Home. Ona se odlučila da postavi tablu sa kukama (među mnogim drugim pametnim idejama za organizaciju garaže—primetite tu “plutajuću” policu!) blizu ulaza u garažu kako bi imala lak i praktičan prostor za odlaganje često korišćenih alatki i gedžeta. Drugim rečima, više nećete morati da tražite traku za merenje.

Postavite Zonu za Vežbanje

Garaže imaju mnoge svrhe, i nismo ovde da pretpostavljamo da svako koristi svoju garažu za alatke (ili automobile). Mnogi ljudi biraju da pretvore svoju garažu u još jedan upotrebljiv prostor za svoj dom, kao što je kancelarija ili kućna teretana. To je slučaj s ovom teretanom organizovanom od strane profesionalnog organizatora Jena Robina iz Life in Jeneral. Ona je koristila sve, od držača za bicikle do korpi, kako bi držala opremu za vežbanje za kućnu teretanu koja je opremljena svim neophodnim stvarima.

Olakšajte Čišćenje

Ne želite da čuvate sve svoje čistačke potrepštine unutar kuće, gde ih znatiželjni ljubimci ili deca mogu pronaći? Nema problema – zašto ne biste umesto toga napravili stanicu za čišćenje u garaži? To je ono što je Abby Lawson iz Abby Organizes uradila u svojoj garaži. Profesionalni organizator je postavio umivaonik i sve svoje čistačke potrepštine blizu za jedinstvenu čistionicu koja je van vidokruga dok nije potrebna.

Povezani Sadržaj  Kako Rasti i Brinuti se o Hrizantema - Jesenjem Klasiku - Učite od Stručnjaka

Napravite Korito za Cipele u Garaži

Skladištenje obuće je uvek traženo. Jenna Corder iz Organize It But Make It Pretty koristi široku policu da drži dovoljno mesta za cipele cele porodice – i da olakša pronalaženje tačnog para koji vam je potreban. (Bonus: To podstiče vašu porodicu da skine cipele pre ulaska u kuću, kako bi očuvali čistu podlogu.)

Dodajte Skladištenje za Stvari koje Volite

Vaša garaža može skladištiti više od samo alatki, prehrambenih namirnica i starih boja. James Malone iz kompanije Going Up Building and Remodels je dizajnirao ovu sekciju za podrum za vino unutar garaže, ali preporučuje da se pobrinite da je garaža dobro izolovana kako bi se izbegle promene temperature koje bi mogle oštetiti vaše vino.

Razvrstajte po Aktivnostima

Napravite posvećene prostore za svaku od vaših aktivnosti i grupišite sve što vam je potrebno zajedno. Ova jedinica za skladištenje od kompanije Häfele može čuvati golf loptice, palice i čak obuću zajedno, kako biste brže mogli da uzmete i krenete na teren.

Razmislite Vertikalno

Oslobodite dragoceni prostor na podu tako što ćete premestiti što više stvari na zidove ili druge površine. Dizajnerka Victoria Leone iz Optimized Therapy se odlučila da okači bicikle na zid kako bi ih sigurno smestila dok ne krene na sledeću vožnju – zajedno sa kacigama, preklopivim stolicama za plažu i drugom opremom za napolje.

Koristite Označavanje kako biste Olakšali Pronalaženje Stvari

Napravite jednostavan sistem označavanja kako biste lako pronašli tačno ono što vam je potrebno. (Koristite velika slova kao što je to učinila Corder kako biste mogli videti šta se nalazi u gornjim kutijama bez penjanja po merdevinama.)

Olagodite Korišćenje za Decu

Otvoreno i lako vidljivo skladištenje olakšava deci da pronađu šta traže – bez toga da izvlače svaku kutiju radi pronalaska lopte.

Premestite Skladište Daleko od Zida

Za ovu renovaciju garaže, dizajneri garaža iz kompanije Garage Flex su odlučili da naprave centralno ostrvo s dovoljno skladišta koje pomaže da se garaža podeli na prostor za automobil i radni i skladišni prostor.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles