26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

22 Zatvorene Bašte Ideje u Kući – Uradi Sam

Koristite jednu od ovih ideja za samostalne zatvorene bašte kako biste pomogli vašim biljkama da napreduju, čak i tokom zimskih meseci. Zatvorena bašta obezbeđuje dovoljno svetla i toplote kako bi biljke mogle da rastu do svojeg punog potencijala. Imati zatvorenu baštu u unutrašnjem prostoru omogućiće vam da pokažete svoje biljke čak i na najmanjim mestima. Takođe, mogu biti prilično prenosive, što olakšava unošenje i iznošenje.

Ove unutrašnje bašte variraju od malih i jednostavnih do većih projekata koji će vam oduzeti malo više vremena. Iako su svi pogodni za početnike, postoje ideje koje su savršene za mlađe, dok su druge namenjene samo odraslima. Imate mnogo opcija ovde i sigurno ćete pronaći savršenu baštu za sebe.

Da biste najbolje iskoristili svoju zatvorenu baštu, pobrinite se da dobije dovoljno sunčeve svetlosti. Postavite je što bliže prozoru. Ako nemate dovoljno prirodne svetlosti, razmislite o kupovini svetiljke za rast biljaka koju ćete postaviti unutar svoje zatvorene bašte.

Slika Okvira Mini Bašta

Ovde imate manji projekat, unutrašnju baštu koja će moći da primi samo nekoliko malih biljaka. Okviri za slike se prskaju bojom i zatim se lepe vrelim lepkom kako bi se formirala bašta. Ceo proces je detaljno objašnjen ovde. Postavite je blizu prozora i dobićete šarmantnu baštu.

Izrada Zatvorene Bašte u Kabinetu

Uzmite IKEA Fabrikor i imate osnovu za ovu unutrašnju baštu. Ovaj projekat vam pokazuje kako da pretvorite kabinet u baštu dodavanjem svetiljki za rast biljaka, ovlaživača vazduha, ventilatora i još nekih dodataka. To je brz projekat sa velikim uticajem.

IKEA Kabinet Zatvorena Bašta

IKEA Milsbo stakleni kabinet se koristi kao zatvorena bašta u ovom detaljnom projektu. Dodaju se ventilatori, svetiljke za rast i termometar kako bi mogla da ispuni svoju svrhu. Ovde se nalazi mnogo detaljnih saveta o tome kako je postaviti za optimalan rast, što ćete želeti da pogledate.

Povezani Sadržaj  Da li su Pothos Biljke Otrovne za Mačke? Naučite od Stručnjaka

Rudsta Kabinet za Zatvorene Bašte

Stvorite elegantan centar u vašem dnevnom boravku ovom baštom. IKEA Rudsta kabinet se pretvara u unutrašnju baštu. Rezultat je predivan kabinet koji zaista ističe biljke. Postoji video koji možete pogledati kako biste videli proces montaže. Iako je na finskom jeziku, vredi pogledati.

Zelena Unutrašnja Bašta u Kabinetu

Ovaj upotrebljeni kabinet je pronađen dok se obilazilo prodavnice starina. Dodate su nekoliko polica i svetlo. Rezultat je zelena bašta koja vam pruža dovoljno prostora za mnogo biljaka, ali je i dalje dovoljno mala da je smestite negde.

Jednostavna Unutrašnja Bašta

Ovde imamo projekat koji deca mogu da pomognu da naprave. Ova jednostavna unutrašnja bašta koristi samo plastičnu posudu koja se postavlja ispod svetla kako bi pomogla nekim semenkama da rastu. To je odlično rešenje kada ste ograničeni prostorom i tražite nešto manje.

Kabinet za Baštu

Ovo je unutrašnja bašta koja je napravljena od IKEA Detolf kabineta. Ova jedinstvena bašta ima biljke i mahovinu zasađenu unutar kabineta. Ovo je veoma detaljan vodič kako biste je mogli napraviti i vi ako želite.

Unutrašnja Bašta na Polici

Ova ideja za unutrašnju baštu podrazumeva uzimanje obične metalne police i pretvaranje je u utočište za vaše biljke. Celokupna polica je prekrivena kako bi zadržala topli vazduh koji bašta dobija od obližnjeg prozora.

Unutrašnja Bašta Džungle

Zaboravite ribe! Koristite akvarijum da održavate vaše biljke toplim i srećnim. Ovo je veoma jedinstvena ideja i može biti dobar način da iskoristite predmet koji već možda imate u garaži.

Reciklirana Mini Bašta

Još jedan od manjih projekata, ova reciklirana mini bašta će vam pomoći da započnete neke sadnice. Pogledajte oko sebe u svojoj radionici i proverite reciklažu, i naći ćete sve što vam je potrebno za ovu malu baštu. Ne zaboravite da uključite decu u ovaj projekat.

Povezani Sadržaj  Najbolje Kućne Biljke za Stanove

IKEA Milsbo Kabinet za Zatvorene Bašte

Ova prelepa fotografija prikazuje IKEA Milsbo kabinet koji je sa ljubavlju pretvoren u zatvorenu baštu. Tropske biljke su dodate i izgledaju kao da su na svom prirodnom mestu u preuređenom kabinetu. Drška na kabinetu je zamenjena onom sa temom biljaka, što izgleda odlično.

IKEA Rudsta Zatvorena Bašta

Ovo je IKEA Rudsta kabinet koji se sada koristi kao zatvorena bašta. Instagram objava uključuje sve što je korišćeno da se napravi bašta, ako želite da replicirate izgled.

Unutrašnja Bašta u Okviru za Slike

Ova unutrašnja bašta je napravljena od jedinstvenog recikliranog materijala – starih okvira za slike. Morate izvaditi električne alate za ovaj projekat jer treba izgraditi osnovu pre nego što se dodaju okviri za slike. Ovaj vodič vas vodi kroz izradu cele bašte, od početka do kraja.

Bašta u Dnevnoj Sobi u Kabinetu

Ovde je postavljenje koje uključuje dva IKEA kabineta koji su pretvoreni u unutrašnje bašte. Korišćeni su Rudsta široki i Milsbo visoki kabineti, a kada se postave zajedno, zaista izgledaju impresivno. Daju vam dovoljno prostora za biljke koje možete postaviti unutar njih, na njima i oko njih.

Unutrašnja Mini Bašta

Ovo je još jedan primer kako je obična polica pretvorena u baštu. Nema plastike ovde, umesto toga se koriste svetiljke za rast isključivo. To je brz i jednostavan setup gde ćete morati samo da instalirate nekoliko svetala.

Socker Mini Bašta

IKEA ima stvarnu baštu koja je spremna za upotrebu, a to je Socker mini bašta. To je veoma simpatična bašta koja staje na široki prozorski prag. Otvara se odozgo, što vam omogućava lak pristup vašim biljkama ili semenima.

Povezani Sadržaj  Kako podstaći orhideju da izraste novu cvetnu dršku

Samostalna Mini Bašta

Ovo je samostalna mini bašta koja je savršena za početnike ili čak za decu. Potrebna je velika staklena posuda za smeštaj vaših biljaka. Pravi se osnovni sloj sa kamenčićima, a zatim se dodaju neke sukulente. Postavite ovu baštu pored prozora i usrećićete svoje biljke.

Zatvorena Bašta u Starom Vitrinskom Kabinetu

Ova predivna unutrašnja bašta je zapravo vitrinski kabinet koji je opremljen dodatnim policama i svetlima. Prvo ćete morati da obiđete prodavnice starina ili antikvarnice kako biste pronašli kabinet koji možete pretvoriti u baštu. Zatim mu možete dati svež sloj boje i postaviti svetla i police. Sada je spreman za neke biljke ili seme.

IKEA Milsbo Kabineti za Zatvorene Bašte

Ovde imamo još jednu ideju za unutrašnje bašte koja koristi IKEA Milsbo kabinete. Ovde se koristi široki i visoki kabinet. Objava detaljno opisuje šta treba da uradite da biste instalirali svetla u kabinete.

Samostalna Bašta u Kabinetu

Ovde je kupljen online kabinet koji je pretvoren u unutrašnju baštu. To je veliki kabinet i može da primi mnogo biljaka. Razmotrite mogućnost zamene običnog svetla nečim upečatljivim kao što je ovo roze svetlo.

Zatvorena Bašta u Uglovima

Ovaj simpatičan kabinet je opremljen svetlima i plastičnim policama kako bi se stvorilo sigurno mesto za omiljene biljke. Veličina je savršena – možete i dalje imati veliki broj biljaka, ali imate prilično malo mesto na koje ih možete smestiti.

Detolf Kabinet za Zatvorene Bašte

Ovo je još jedna ideja za unutrašnju baštu gde je korišćen IKEA Detolf kabinet. To je uski i visok kabinet, što ga čini lakim za smestiti. Razmislite o postavljanju ga blizu prozora gde će biljke biti najsrećnije.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles