26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

4 Stvari koje treba srediti pre početka leta

Bilo da se radujete putovanjima, odlasku na roštilje ili izletima na plažu ovog leta, ne biste trebali dopustiti da vas išta koči, posebno nered u kući. Izdvajanje malo vremena da sredite nekoliko ključnih delova vašeg doma pre nego što se letnje aktivnosti ubrzaju pomoći će vam da započnete sezonu na pravom putu i imate opušteno leto. Evo četiri ključna mesta koja treba srediti sada, prema savetu profesionalnog organizatora.

Sredstva za ličnu negu sa datumima isteka

Ako imate vremena da sredite samo jednu stvar pre početka leta, posvetite nekoliko minuta pregledu boca sa kremama za sunčanje koje ste kupili prošle godine, a niste ih potrošili. “Da li još neko ima naviku da kupuje kreme za sunčanje svaki put kada ide na put? Proverite datum isteka i sredite sve što više nije upotrebljivo”, savetuje Sam Lund iz Simply Sama. Na kraju krajeva, korišćenje istekle kreme za sunčanje može dovesti do opekotina ili reakcija na koži.

Zatim, Lund preporučuje da pregledate zalihe sredstava protiv insekata. Na kraju krajeva, ne želite da vam sledeći kampovanje upropaste nepoželjni gosti.

Ovo je takođe dobra prilika da pregledate prvu pomoć, ibuprofen i antibiotsku mast, sređujući sve što je skoro potrošeno ili isteklo. Zatim zamenite sve proizvode koje biste mogli da vam zatrebaju u hitnim situacijama.

Garaža

Za mnoge od nas, garaže postaju mesto na kojem se gomilaju razni predmeti, od alatki do nameštaja i starih kuhinjskih aparata koje nikada ne koristite. “Ovo je najlepše vreme u godini da sredite tu garažu. Neću vam lagati, za većinu ljudi, ovo je prilično veliki projekat, ali je i najzadovoljniji”, kaže Lund. “Prestanite da se držite stvari koje nikada nećete koristiti i napravite od garaže mesto koje je lako dostupno. Niko ne želi provesti sat vremena vikenda tražeći onu jednu stvar koju znate da imate.”

Povezani Sadržaj  Kako podstaći orhideju da izraste novu cvetnu dršku

Vaš orman i komoda

Lund savetuje da redovno proveravate i čistite orman svaka četvrtina. “Za leto, donirajte sve što vas ne raduje za predstojeću sezonu. Stavite sve stvari koje su prikladne za vreme u jedan kutak ili sekciju ormara kako biste se lakše i sa zadovoljstvom oblačili ujutru.”

Oslobodite se težih stvari kao što su džemperi, čizme i kaputi, posebno ako zauzimaju puno prostora. Ovo će vam takođe pomoći da ponovno razmotrite šta vam je potrebno da popunite praznine u garderoberu kada se temperature ponovo spuste za nekoliko meseci.

Ormarić sa posteljinom

Jedno mesto na koje mnogi od nas zaboravljaju da srede je ormarić sa posteljinom. Za razliku od onoga što neki veruju, ništa ne traje večno, čak ni one luksuzne plahte sa 500 niti. Beli peškiri gube sjaj nakon godinu ili dve. Fleke od šminke na jastučnicama neće uvek izaći pranjem. Ako su police u vašem ormariću sa posteljinom pretrpane i neredne, vreme je da sredite.

Međutim, nije vam potrebno da se oslobađate svega. Upotrebite izbledjele peškire na bazenu ili plaži, a zatim ih donirajte lokalnom azilu za životinje na kraju sezone. Slično tome, stari peškiri za ruke i krpe za brisanje možete iskoristiti kao krpe za čišćenje.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles