26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

5 Pitanja Koja Treba Postaviti Pre Nego što Unajmite Profesionalnog Organizatora

Da li je vaša kuhinja katastrofa? Da li svako jutro provodite petnaest minuta tražeći cipele? Niste sigurni gde ste stavili prvu pomoć u hitnom slučaju? Možda biste trebali razmisliti o angažovanju profesionalnog organizatora. Međutim, s obzirom na to da postoji mnogo različitih usluga organizacije, izbor pravog može biti stresan. Komunikacija je ključna i može olakšati ceo proces od početka do kraja. Evo šta profesionalni organizatori predlažu da pitate pre nego što ih unajmite.

Kakva su vaša cena?

Svaki projekat ima budžet i želite biti sigurni da angažujete nekoga ko neće premašiti vaš budžet ili postati nepristupačan. Takođe je važno razumeti da ne postoji standardna tarifna struktura u ovoj industriji i da cene mogu značajno varirati među organizatorima. “Cene se mogu kretati od 50 evra po satu za nekog ko je manje iskusan, do više od 250 evra po satu za iskusnijeg profesionalca. Takođe je važno znati da li vaš organizator naplaćuje projektnu cenu ili satnicu i koliko organizatora će dovesti”, objašnjava profesionalni organizator Jennifer Jarrett iz kompanije Jenuinely Contained.

Ona takođe napominje da neki organizatori nude pakete ili minimalne troškove. “Želite steknuti dobar osećaj o investiciji koju ćete uložiti u ovaj projekat i u rad sa određenim organizatorom.”

Kakav je vaš proces?

Slično kao i sa cenama, svaki organizator radi na svoj način. Dobra je ideja da dobijete predstavu o tome kako rade pre nego što ih zvanično angažujete. “Neki organizatori rade sami, u tom slučaju vaše učešće može biti važnije. Drugi rade u većim timovima i obavljaju veći deo posla, dovodeći vas samo da donesete odluke o tome šta ostaje, šta odlazi i kako će se rasporediti”, kaže Jarrett.

Povezani Sadržaj  Zašto Moj Bambus Postaje žut? 7 Mogućih Razloga

Šta uključuje usluga?

Neki organizatori dodatno naplaćuju usluge kupovine, dok je drugi uključuju u cenu. Isto važi i za odnošenje smeća. Profesionalni organizator Sam Lund iz kompanije Simply Sam mi kaže: “Naše usluge uključuju planiranje, kupovinu, iznošenje svega, sortiranje, razvrstavanje, organizaciju, vraćanje svega na mesto, označavanje i uklanjanje smeća i stvari koje se poklanjaju. Takođe nudimo i usluge majstora ako je potrebno.” Međutim, većina profesionalnih organizatora ne uključuje kutije i kontejnere u svoje cene jer se to može značajno razlikovati od projekta do projekta. Dakle, cena materijala treba uzeti u obzir prilikom procene ukupnog troška projekta i usluge.

Da li imamo iste ciljeve kada je reč o organizaciji?

Kada ste angažovali pravu osobu, važno je pitati o njihovoj viziji ne samo o tome kako će vaš prostor izgledati, već i kako će funkcionisati. Imajte na umu da prostori koji vizualno “izgledaju wow” nisu uvek najfunkcionalniji za ljude koji u njima žive. Jarrett objašnjava: “Ne želite se naći u situaciji gde vi i vaš organizator radite ka različitim krajnjim ciljevima. Da li želite da vaša dečija soba izgleda kao na Instagramu ili želite da bude isključivo funkcionalna? Jasno definisanje onoga što želite može pomoći u izboru pravog organizatora za vas.”

Šta ako želim nešto promeniti?

Ponekad će organizator završiti projekat i vi ga nećete voleti ili njihovi sistemi jednostavno neće odgovarati vama i vašoj porodici. “Iako se trudimo da postavimo mnogo pitanja našim klijentima, nikada ne možemo znati da li smo tačno pogodili kako žive”, kaže Lund. “Uvek govorim svom klijentu da svrha organizacije nije uvek postići pravilno iz prvog puta, već naučiti više o tome kako živite u svom domu i olakšati promenu sistema nakon što živite u organizovanom prostoru. Ono što vam je ranije oduzimalo dva sata za pomeranje sada može trajati pet minuta.” Pametno je pitati da li su ponovni radovi deo tarife ili možda mogu biti obavljeni uz popust. Ipak, komunikacija je ključna kod svake usluge, i izražavanje svojih ciljeva, potreba i želja od početka je najbolji način da se osigura da je krajnji proizvod nešto s čim ćete biti zadovoljni.

Povezani Sadržaj  Briga o Vašoj Fikusu Listu Violine Biće Jednostavna uz Ovaj Vodič

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles