26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

5 Tajni Super Organizovanih Porodica

Neki se porodični domovi čine kao da imaju sve pod kontrolom: Deca su tačna, dozvole su potpisane, nikada ne propuste balet čas, a njihova kuhinja je uredna. Nemojte da vas to plaši! (Samo zamislite koliko su njihovi ormarići zapravo neredni.) Umesto toga, uzmite savete od super organizovanih porodica kako biste pomogli da vaša porodica bolje funkcioniše.

Da bismo saznali šta razdvaja organizovane porodice od drugih, kontaktirali smo profesionalnog organizatora Rachel Rosenthal iz kompanije Rachel and Company i zaposlenu mamu identičnih blizanaca. Ispostavilo se da je sve u postavljanju pravih navika i izgradnji rutine.

Niste sigurni odakle da počnete? Evo pet jednostavnih smernica koje Rachelina porodica prati, a koje možete uspostaviti odmah kako biste imali organizovaniji dom.

Stalna Kutija za Donacije

“Odredite kutiju za donaciju u svakom ormaru vaše dece za odeću koja im više ne odgovara, i u garaži ili ostavi za igračke koje vaša deca više ne koriste”, savetuje Rachel. Kako mališani rastu, gomila se samo povećava, osim ako ne odvojite vreme da se rešite onoga što više ne odgovara. Kada je kutija ili korpa puna, to vam je znak da je vreme da donirate organizacijama kao što je Goodwill, ili ponudite stariju odeću prijatelju.

Dnevni Ritual Pregleda Papira

Dajte dubok udah za ovo. Može zvučati zastrašujuće, ali prolazak kroz svakodnevno nagomilane papire (od pošte i škole) koji dolaze u kuću je lakši od dopuštanja da se nagomila.

“Kada uzmete poštu svaki dan, odmah reciklirajte nepoželjnu poštu i sortirajte ostalu u vertikalne fascikle”, predlaže Rachel. Obeležite fascikle sa “Za obavljanje”, “Za arhiviranje” i “Za uništenje” kako biste znali šta je važno za čitanje. Kasnije, kada imate vremena, prođite kroz fasciklu “Za obavljanje”.

Povezani Sadržaj  Najbolje Kućne Biljke za Stanove

Prilagođen Organizacioni Plan

“Budite realni u vezi toga kako vi i vaša porodica funkcionišu i kreirajte organizacione sisteme koji se zasnivaju na načinu na koji živite”, kaže Rachel. Na primer, koristite nalepnice u prostorijama koje koristi više osoba (kao što je kuhinja ili ostava) kako bi svi znali gde šta pripada. Takođe, držite stvari na visini koja je dostupna za osobe koje ih koriste.

Hrana Dostupna na Dohvat Ruke

“Posvetite jednu fioku u kuhinji ili policu u ostavi za potrebne stvari koje deca trebaju za pripremu svojih obroka”, predlaže ona. Stavite kutije za ručak i plastične kese tamo gde deca mogu lako da ih uzmu, i neće imati izgovor da ne spakuju svoje obroke. Ista logika važi i za frižider: Prilagodite police tako da su zdravi snackovi lako dostupni, i neće morati da traže roditelja za grickalicu.

Uključena Deca

“Uključite decu da pomognu u ostavi tako što će grupisati slične stvari i proveriti datume isteka, ili im dozvolite da izaberu svoje omiljene obojene kutije za čuvanje igračaka”, kaže Rachel. “Napraviti ih odgovornim za ove male zadatke će im pomoći da razumeju proces i olakšati im održavanje organizacije.”

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles