26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

6 Essencijalnih Saveta za Dekluterizaciju Garaže

Garaža je mesto gde čuvamo naša vozila – i stvari bi bile mnogo lakše da se tu završi. Međutim, za mnoge, ovo ultimate utilitarno mesto postaje konačno groblje za nered. Garaža postaje prostor za smeštanje svih stvari za koje nemamo jasno mesto, i nered može da se gomila sve dok ponekad više nema ni mesta za automobil. Koristite naše savete ispod kako biste se uhvatili u koštac sa neredom i počeli pretvarati vašu garažu u zaista funkcionalan prostor.

Ispustite Sve Iz Garaže

Garaža je jedan prostor koji apsolutno ima koristi od toga da bude oslobođen svake jedine stavke. Iznosite sve napolje na prilaz ili, još bolje, na ceradu razapetu na travnjaku. Dodirivanje i pomeranje stvari brzo otkriva oštećenja ili da li je nešto jednostavno previše nepraktično za redovno korišćenje. Sortirajte slične stvari zajedno dok iznosite stvari. Revnosno pregledajte duplikate. Možete li da redukujete na samo najbolji primerak? Da li imate sve dodatke?

Fokusirajte Se na Ono Što Trenutno Koristite

Garaže su ispunjene ostacima prošlih projekata i stvarima koje ste nekada koristili (aerobik na trambolini ili obrada vrta svakog leta). Dok razmatrate stvari, podsetite sebe da možete lako iznajmiti ili pozajmiti opremu za rekreaciju i baštovanstvo ako vas inspiriše.

Napravite Mapu Raspoloživog Prostora

S praznom garažom, parkirajte sva vozila na njihova idealna mesta. Otvorite vrata i gepeke i označite koliko daleko svaki od njih izlazi trakom za maskiranje postavljenom na podu. Razmotrite da je bilo koji prostor izvan oznaka trake dostupan za skladištenje.

Učinite Sve Vidljivim

Napunite police i zidne kukice kao da radite u prodavnici: najviše stvari unazad, sve stavke okrenute tako da su etikete vidljive, i delioci kako biste osigurali razdvajanje (komadi kartona rade neverovatno dobro). Kako vam budžet dozvoljava, birajte žičane mrežaste kontejnere za dečje igračke i opremu za rekreaciju, i providne plastične kontejnere za baštovanstvo, kućne radinosti i dekorativne projekte.

Povezani Sadržaj  Kako Razmnožiti Peperomija Biljke na 3 Načina

Pronađite Nove Domaćine za Delikatne Stvari

Pročitajte etikete na svim hemikalijama i tečnostima. Mnoge od njih su osetljive na temperaturu i najbolje je čuvati ih unutra. Tkanina, papir i karton lako se oštećuju vlagom, pa ponovno razmislite gde čuvate školske uspomene, porodične dragocenosti i neke praznične ukrase.

Upozorenje: Vaša garaža gotovo sigurno nije dobro mesto za čuvanje boje. Idealna temperatura za čuvanje je između 15 i 27 stepeni Celzijusa. Visoka vlažnost obično brže rđa metalne konzerve, a niska vlažnost ubrzava sušenje.

Pozabavite Se Svojom Elektronikom

“U nastojanju da dekluteriziramo sobe, često zatrpavamo staru tehnologiju u garaži. Budite fokusirani prilikom pregleda ovog tehnološkog groblja. Razdvojite tehnologiju koja se može donirati od onoga što je kandidat za odgovorno odlaganje. Zatim zakazujte preuzimanje donacija ili odmah odnesite svoje donacije,” kaže profesionalni organizator Tanisha Lyons-Porter.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles