26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

7 stvari koje možete izbaciti iz svog medicinskog ormarića i nikada nećete požaliti

Budući da su medicinski ormarići savršeno mesto za sakrivanje svega, od paste za zube do sapuna i šminke, ovi prostori lako postaju crne rupe za stvari koje više ne koristimo ili zaboravljamo da imamo. To može otežati pronalaženje onoga što tražite, kao što je Advil kada imate mamurluk. Bilo da smatrate da je ovaj prostor malo skučen ili jednostavno čistite čitavu kuću, evo sedam stvari koje možete eliminisati iz svog medicinskog ormarića, a da vam neće nedostajati.

Uzorci iz hotela

Ako sebe smatrate osobom koja koristi gel za tuširanje, da li zaista postoji potreba da čuvate malu šipku sapuna iz hotela u kojem ste boravili pre tri godine? Isto važi i za bocu losiona sa cvetnim mirisom. Uzorci iz hotela retko se koriste, a ipak zauzimaju puno prostora, posebno ako je vaš medicinski ormarić manjih dimenzija. Premestite ih u gostinjsko kupatilo (ako ga imate) ili se oslobodite tih stvari.

Proizvodi koje ste koristili jednom ili dvaput

Ponekad moramo biti iskreni prema sebi i priznati da nas skupa hidratantna krema nikada nije usrećila kao što smo očekivali. Isto važi za serum protiv neposlušne kose koji apsolutno ništa nije postigao. Svi mi pravimo greške. Samo se oslobodite tih proizvoda i idite dalje.

Pokvareni ili istekli higijenski proizvodi

Ako lavandino mleko za telo miriše kao benzin ili primetite da vam je krema za sunčanje razdvojena, to je prilično dobar znak da je nešto pokvareno. Ako niste sigurni, proverite datum isteka. Ako ga nema, trebalo bi da postoji grafika koja izgleda kao tegla sa brojem na poleđini. To je broj meseci koliko je proizvod upotrebljiv nakon otvaranja. Ako se ne sećate kada ste nešto kupili, verovatno je vreme da to bacite.

Povezani Sadržaj  Kako Presaditi Božićnu Kaktus da Biste je Održali Zdravom

Šminka koja je greška

U nekom trenutku, svi smo pomislili da je baby plava senka za oči sjajna ideja. Spoiler: nije bila! Isto važi i za izbor pogrešne nijanse pudera ili palete koju ste morali kupiti, ali ste je koristili samo dva puta. Ako je ne nosite jer vam danas ne stoji dobro, verovatno je nećete nositi ni za nedelju ili mesec dana. Samo je bacite (ili donirajte ako je u dobrom stanju i nikada nije korišćena).

Istekli lekovi i recepti koje više ne koristite

Bilo da se radi o bočici Pepta, masti za osip ili kapi za oči, ako je lek istekao, jednostavno ga se oslobodite. Ako je nedavno istekao, verovatno je sigurno koristiti ga u hitnim situacijama (kao što je Benadryl ako imate alergijsku reakciju na nešto), ali nabavite zamenu što je pre moguće.

Takođe, proverite da li u vašem okrugu postoji sigurno mesto za odlaganje lekova i dostavite ih tamo.

Pamučne kuglice

Te male pamučne kuglice ne šire toner ravnomerno. Zašto ih i dalje čuvate? Bacite ih u smeće i umesto toga nabavite pamučne blazinice koje se mogu ponovo koristiti. Takođe ćete uštedeti novac na duže staze.

Gadgeti koje ste koristili jednom i zaboravili

Bilo da se radi o onim uređajima za izbeljivanje zuba sa plavim svetlom, brijacu za lice ili punjivom rotirajućem četkicom za lice – ako to nije redovni deo vaše rutine nege kože, verovatno vam nije potrebno. Ako te uređaje i dalje koristite povremeno, premeštajte ih ispod sudopera u kupatilu ili u fioku.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles