26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

7 Stvari Koje Treba Da Se Očiste Pre Dana Zahvalnosti

Sezona praznika je upravo pred vratima, a Dan zahvalnosti označava zvanično početak te sezone. Nakon toga, sledi divlji trk, s povremenim haosom, kroz sve sjajne praznike decembra i, naravno, Novu godinu. Priprema vašeg doma unapred će vam uštedeti stres i osigurati da vaš prostor bude spreman za okupljanja.

“Obožavam dobar pročišćavanje pre praznične sezone”, kaže Karli Adams, profesionalni organizator i osnivač Tidy Revival. “Smtram da je najbolje vreme za sređivanje i čišćenje prostora koji ćete koristiti za doček gostiju pre nego što se pojave praznična očekivanja. Takođe je dobro vreme da ponovno procenite da li još uvek volite svoju sezonsku dekoraciju ili je čuvate iz navike.”

Kako bismo olakšali vašu pripremu za praznike, sastavili smo korisnu listu stvari koje treba da se očiste pre Dana Zahvalnosti.

Posuđe za Posluživanje Za Praznike

Pregledajte sve svoje predmete za posluživanje, uključujući tacne, posude, činije, pribor i pribor za posluživanje namenjen praznicima ili drugim okupljanjima.

“Razmislite o tome da se rešite starih, napuklih i oštećenih predmeta koje više ne volite, i proverite da li nešto treba da se polira”, kaže Vendi Tranz, partner i glavni organizator u organizaciji Jane’s Addiction Organization. “Za one tacne, posude i činije koje koristite samo za praznike, možete unapred zabeležiti za koje jelo će se koristiti.”

Ovo vam daje priliku da vidite da li nešto treba da se zameni, priprema sve vaše predmete za posluživanje i čak vam može pomoći da započnete pripremu jelovnika.

Ukras za Sto

Slično tome, izvadite ukras za sto za praznike, uključujući stolnjake, aranžmane i sitnice.

“Oslobodite se starih, izgužvanih ili uništenih ukrasa i zabeležite šta imate i šta treba da kupite”, kaže Tranz. “Pregledajte stolnjake, trake, podmetače i salvete i uverite se da su čisti i ispeglani. Oslobodite se flekavih stolnjaka i izdvojite vreme da operete one koje volite.”

Povezani Sadržaj  7 Stvari koje Uvek Treba Razmotriti Pre nego što Sami Krenete sa Projektom Farbanja

Netom pre Dana Zahvalnosti, obesite ili izpeglate stolnjake da biste uklonili gužvanje.

Kupatila za Goste

Nema sumnje da će vaši gosti morati da koriste kupatilo dok uživaju u prelepom događaju u vašem domu. Potrudite se da ovaj prostor lepo očistite i da se posvetite svim sitnicama kako bi stvarno zablistalo.

“Počnite tako što ćete očistiti svoj ormar za lekove ili toaletni sto, jer je to mesto gde ljudi često znaju da zavire, a može biti i opasno ako deca pristupe vašim lekovima”, savetuje stručnjak za organizaciju Džejn Stoler, autorka knjige “Razbijanje Nereda za Početnike”. “Bacite istekle lekove, toaletne potrepštine i kozmetiku, i objedinite duplikate proizvoda koje više ne koristite.”

Takođe se pobrinite da svi osnovni potrepštine, uključujući sapun, dodatni toaletni papir i frotirske peškire, budu dostupni. Stoler takođe kaže da je sada odlično vreme da procenite sve svoje peškire. Ako počinju da se krzaju ili da izgledaju istrošeno, razmislite o nabavci novih pre praznične sezone i donirajte svoje stare peškire skloništima za životinje.

Vaša Garderoba

Vaša odeća može delovati kao čudan prioritet prilikom čišćenja pre Dana Zahvalnosti, ali praznici su puni prilika da se obučete najbolje. Takođe, promena sezone uvek predstavlja dobru priliku da procenite svoju garderobu.

“Iskoristite ovo vreme da odlučite koje letnje komade stvarno nosite i koje ne, i koje jesenje i zimske osnovne stvari vas veselje. Sve što vam nije posebno dragoceno može direktno ići u donatorsku kutiju”, kaže Adams. “Čišćenje pre praznika takođe znači da ćete imati prostora za bilo kakve praznične rasprodaje i poklone koje ćete možda primiti ove godine.”

Ulaz i Plakar

Vaš ulazni prostor je prvo područje vašeg doma koje će gosti videti po dolasku, pa odvojite trenutak da pažljivo pregledate ovaj prostor.

Povezani Sadržaj  Evo tri strategije za organizovanje vaših grickalica

“Izvadite sve iz plakara ili prostora i pregledajte stvari zajedno kao porodica”, kaže Tranz. “Oslobodite se starih kaputa, kaputa koji više ne odgovaraju i dodajte ih u gomilu za donaciju. Takođe izvadite donji deo plakara i pregledajte obuću, čizme, sportsku opremu i sve ostalo što se tamo našlo, a ne pripada tu, i stavite ih na odgovarajuće mesto.”

Neke druge načine na koje možete pročistiti ovaj prostor uključuju nabavku odgovarajućih vešalica, dodavanje korpi ili kutija za šešire, rukavice i marame, i uvođenje kukica za okačivanje ili držača za kapute.

Kancelarija kod Kuće

S obzirom na to da mnogi od nas sada bar delimično rade od kuće, velika je verovatnoća da imate kancelarijski prostor kod kuće. Sasvim je normalno da se ova soba malo zaprlja, pa ako je vidljiva vašim gostima, uzmite trenutak da je sredite i pročistite, kaže Stoler. Uklonite nepotrebne stvari sa radnog stola, pregledajte fioke radnog stola i sredite ostatak prostora.

“Ovo je takođe dobro vreme da pregledate digitalni nered i počnete da ga rešavate”, predlaže Stoler. “Iako gosti ne mogu uvek da vide digitalni nered, on oduzima fokus i mentalni prostor, što će uticati na vaše praznike.”

Sobe za Decu i Igraonica

Mališani će sigurno želeti da se zabavljaju umesto da provode vreme sa odraslima koji pričaju dosadne stvari. Prigodno im pružite mesto za odlično provođenje vremena tako što ćete pročistiti dečje sobe i/ili igraonicu. Ovo je takođe dobro vreme da procenite trenutne zalihe igračaka.

“Anksioznost zbog gomile dolazećih igračaka koje će biti primljene tokom praznika može biti veliki izvor stresa za moje klijente”, napominje Adams. “Zato je pročišćavanje pre početka sezone toliko korisno. Možete da donirate igračke koje su vaša deca prerasla ili da bacite slomljene stvari.”

Povezani Sadržaj  Kako Orezati Vašu Razgranatu Jade Biljku za Gostiji i Zdraviji Rast - Učite od Stručnjaka

Kada se pročisti, imaćete prostora za sve praznične poklone!

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles