26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

8 Stvari Koje Treba Da Očistite Iz Vaše Kupatilo Pre Jeseni

esen je skoro stigla. Ako se pripremate za povratak u školu ili na posao, čišćenje vašeg doma može vam pomoći da se osećate kao da imate sveži početak. Jedno od najboljih mesta za početak je vaše kupatilo. Čisto kupatilo takođe može olakšati pronalaženje onoga što tražite kada se pripremate ujutru – štedeći vam minute. Evo šta treba da se rešite iz svog kupatila pre jeseni.

Istekli Lekovi

Svi smo bili tu. Posečemo se ili dobijemo osip i posegnemo za masti, samo da otkrijemo da su istekle prošle godine. Iako je upotreba nedavno isteklih lekova verovatno sigurna, mogu biti manje efikasni. Takođe treba razmotriti da se bakterije mogu razvijati na određenim proizvodima, kao na vrhu onih kapi za oči koje su istekle 2020. godine. Da biste osigurali svoju sigurnost i efikasnost lekova, pametno je da jednom godišnje pregledate svoju apoteku i oslobodite se svega što je isteklo. Zatim zamenite sve esencijalne proizvode bez recepta.

Istekli Proizvodi za Lepotu

Iako je primamljivo koristiti stare proizvode, oni mogu izazvati bubuljice ili iritaciju, posebno ako su upakovani u teglu. Ne vidite datum isteka? Na pakovanju treba da postoji grafika sa brojem koji označava koliko dugo proizvod traje nakon otvaranja, kao što su šest, devet ili 12 meseci.

Proizvodi koje ste Isprobali i Nisu Vam Se Svideli

Sećate se kada ste kupili onu hidratantnu kremu o kojoj su svi pričali prošlog meseca i ona vam je izazvala bubuljice? Svi mi pravimo greške pri izboru proizvoda. Ako još uvek imate račun i nalazite se u vremenskom roku za povrat, vratite proizvod i povratite novac. Ako ne, ili ga poklonite prijatelju (možda će biti dobar za njegovu kožu) ili se rešite toga.

Povezani Sadržaj  5 Ideja za Dizajn Kako da Vaš Mali Kućni Kancelarijski Prostor Radi za Vas

Sitni Uzorci Koje Nikada Nećete Upotrebiti

Ako ste osoba koja je verna istom šamponu godinama, verovatno nećete koristiti nasumični uzorak koji ste dobili poslednji put kad ste bili u hotelu. Tako da ispraznite te male bočice i napunite ih sopstvenim proizvodima sledeći put kad putujete ili ih bacite. Takođe možda možete donirati nove, putne proizvode lokalnom skloništu.

Gotovo Prazne Boce

Koliko god voleli tu skupu masku za kosu, verovatno ta količina veličine četvrtine nije dovoljna za još jedan tretman. Iako vam se jedna ili dve boce ne čine mnogo, kada imate tri ili četiri, mogu zauzeti puno prostora duž kade ili ispod lavaboa. Dakle, ili je koristite ili se oslobodite pre nego što istekne.

Dodaci za Kupatilo koji Nisu Više Funkcionalni

Sigurno je lep, ali ako taj dozator za sapun više ne radi, oslobodite se njega. Možete ga zameniti za nekoliko dolara umesto da svaki put kad treba da perete ruke otvarate bocu i izlivate kapljicu sapuna. Isto važi i za polomljene posude i kante za smeće koje se ne otvaraju pravilno.

Stare, Flekave ili Oštećene Peškire

Ništa ne izgleda manje luksuzno od peškira za kupanje sa flekama ili rupama. Iskoristite stare rukave kao krpe za čišćenje ili koristite veće peškire za kućne ljubimce ili da obrišete automobil. Alternativno, možda možete donirati ove predmete lokalnom skloništu za životinje.

Gedžeti koje Više Ne Koristite

Sećate li se kada ste apsolutno morali da imate onu masku sa crvenim svetlom za lice? Ili vakuum za mitisere? Da li ih još uvek koristite? Da li čak znate gde se nalazi punjač? Ako ne koristite te stvari ili više ne rade, samo zauzimaju nepotreban prostor. Vreme je da se oprostite od njih.

Povezani Sadržaj  Kako napraviti DIY piling za usne koristeći sastojke iz svoje kuhinje

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles