26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Država priprema tri vrste pomoći građanima: Popusti na avionima i vozovima, plus isplata od 100 eura!

Građani Srbije, posebno oni sa niskim primanjima, mogu računati na tri nove vrste pomoći od države.

Prvo, korisnici penzionerske kartice moći će ostvariti popuste od 15 do 30 posto na vozne karte za vozove i avione. Kao što je već napomenuto, nacionalne kompanije odriču se dela svojih profita kako bi pomogle građanima.

Takođe, korisnici studentske kartice takođe će moći ostvariti slične popuste.

Pored toga, korisnici socijalne pomoći moći će dobiti 100 eura od 1. decembra.

Na taj način, korisnicima socijalne pomoći će se isplatiti 100 eura oko 1. decembra, a takođe će se isplatiti i 100 eura slepim osobama, osobama sa demencijom i starijim osobama kod kojih nije moguće sprovesti lečenje.

Popust na vozne karte za penzionere i studente

Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji na televiziji Prva, korisnici penzionerske kartice će imati popust od 30% na vozne karte za vozove i 15% na avio karte na Air Serbia letovima. Takođe je najavljeno da će studenti od 1. decembra moći da dobiju studentske kartice koje će im omogućiti popust od 20% na vozne karte za vozove i 10% na avio karte.

Predsednik je dodao da u Srbiji trenutno postoji 170.000 korisnika socijalne pomoći i 51.000 ljudi koji primaju novčanu podršku za brigu i negu drugih osoba.

“Biće svima isplaćeno 10.000 dinara / 85 eura. U budućnosti će biti i ove jednokratne pomoći”, rekao je Vučić.

Takođe je istakao da to nije prvi put da će penzioneri dobiti 20.000 dinara / 170 eura po osobi.

Predsednik je rekao da će se čekati do utorka da se vidi šta će reći Međunarodni monetarni fond (MMF).

Povezani Sadržaj  Šta je Ketogena Ishrana? Kako Napraviti Ketogenu Ishranu?

“Tada ćemo napraviti program u kojem će se do kraja 2027. godine prosečna plata kretati oko 1.400 eura, a zatim i prosečna plata u Beogradu od 1.700 eura, dok će prosečna penzija iznositi 620 eura. Minimalna plata biće najmanje 650 evra”, rekao je predsednik Vučić.

Kako funkcioniše isplata socijalne pomoći?

Od oktobra, svi korisnici socijalne pomoći dobijaju isplatu istog dana. Konkretno, 20. oktobra isplaćene su sledeće naknade:

Finansijska socijalna pomoć, posebne finansijske naknade i davanja za brigu i negu drugih lica Naknade za podršku korisnicima smeštaja u porodičnim smeštajima Dete i roditeljska naknada Isplate zarada tokom porodiljskog odsustva, dečjeg odsustva i odsustva za posebnu brigu o deci, prema novom zakonu obavljaće se direktno od strane Ministarstva Prema novom zakonu, isplate vezane za rođenje i negu deteta i druge naknade za posebnu negu deteta vršiće se direktno od strane Ministarstva, zasnovane na potrebama i kategorijama deteta i potrebama za posebnom negom deteta koje proizlaze iz invaliditeta ratnih veterana svih kategorija.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles