26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Evo 4 trenda pločica koji će ostati, prema profesionalcu

Iako svaki dom ima svoj stil i karakteristike, postoji jedna stvar koju praktično svi imaju zajedničko: pločice. Bez obzira da li se koriste u kuhinji, kupatilu, ulazu ili drugde, pločice su čest izbor zbog praktičnosti i estetike. Ako trenutno planirate renoviranje kuhinje ili kupatila, možda tražite nešto novo. Evo četiri trenda pločica koji su dugotrajni, prema stručnjaku za dizajn.

Metro pločice

FOTOGRAFIJA: GETTYIMAGES

Ove su već provereno klasične. Vole ih ili ne, prema unutrašnjem dizajneru Emi Beril, metro pločice daleko su od prolaznog trenda. “One su čiste, klasične i fleksibilne, što ih čini lako dostupnim”, kaže Beril. “Takođe dolaze u nekoliko različitih veličina, pa se mogu postavljati na različite načine u odnosu na tradicionalnu ciglu, ali ostaju klasične. Mogu biti ravno složene za izgled srednjeg veka ili moderno ili mogu biti postavljene u riblju kost za nešto klasičniji izgled.”

Metro pločice su odlične jer se osnovne bele keramičke metro pločice mogu relativno jeftino nabaviti. Takođe se mogu koristiti u kupatilu ili kuhinji. “U kupatilu, metro pločice su uvek klasičan i čist izbor kao i u kuhinji”, kaže Beril. “Mogu biti dostupne u toliko boja… Opcije su beskrajne, što ih čini nečim što će biti prisutno zauvek.”

Zelidž pločice

FOTOGRAFIJA: GETTYIMAGES

U protekloj godini, zelidž pločice doživele su veliki povratak. “Zelidž je dugo prisutan, ali postaju sve popularniji u svetu dizajna”, kaže Beril. “Obično su jednobojne kvadratne ili pravougaone pločice, ali sve su jedinstvene i imaju nepravilan izgled. Daju prostoru opušteniji i udobniji osećaj, ali su veoma bogate i teksturirane.”

Ove pločice takođe imaju univerzalnost koju druge vrste pločica jednostavno nemaju. Lako se uklapaju u tradicionalne, savremene ili prelazne prostore. Zelidž je veoma stilski, ali ima vremenski osećaj, za razliku od mikro trenda.

Povezani Sadržaj  Kako Razmnožiti Božićnu Kaktus, na 2 Načina

Šahovske pločice

FOTOGRAFIJA: GETTYIMAGES

Iako ovaj izgled nikada zaista nije nestao, pločice sa šahovskim uzorkom su doživele veliki povratak. Postoji toliko različitih načina da se stvori ovaj uzorak.

“Mermerni, ili keramički replike mermera, kvadratne pločice u šahovskom uzorku su trendi, ali mogu biti prilagođene tako da budu izražajnije sa dve snažno kontrastne boje ili mogu biti nežnije i suptilnije sa tonovima koji su sličniji”, kaže Beril. “One donose toplinu i direktnu inspiraciju iz klasičnog dizajna.”

Iako su sigurno u trendu, pločice sa šahovskim uzorkom imaju vremensku i sofisticiranu kvalitetu. Ovaj stil pločica svakako vredi razmotriti ako trenutno planirate renoviranje.

Male pločice

FOTOGRAFIJA: GETTYIMAGES

Iako su veće pločice bile u trendu veoma dugo, dizajneri su takođe primetili povratak manjih pločica. Iako se mogu koristiti kao zidna obloga u kuhinji ili kupatilu, posebno su korisne kao podne pločice u kupatilu, prema Beril. “Korišćenje manje pločice koja dozvoljava više spojnica, poput kovanica ili njihovih heksagonalnih pandana, omogućava više spojnica za osiguranje slipavih stopala”, objašnjava ona. “Takođe dolaze u toliko klasičnih boja i možete imati uzorke u njima, čineći ih malo više prilagođenim prostoru.”

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles