26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Evo kako sprečiti nered u vašem domu.

Da li se često suočavate sa previše stvari? Ne možete pronaći ruzmarin dok kuvate ili krem rumenilo dok pokušavate brzo izaći iz kuće ujutru? Možda je vreme da se oslobodite viška stvari. Međutim, ceo proces eliminacije viška stvari zahteva vreme i energiju. Zato je pametnija strategija sprečiti nagomilavanje nereda u kući već na početku. Dobra vest je da je to lakše nego što mislite. Evo šest načina kako da sprečite nagomilavanje nereda u vašem domu.

Nemojte kupovati (sve) u velikim količinama

Kupovina u većim količinama je odličan način za uštedu novca. Problem s tim je što često kupujemo stvari koje nam nisu potrebne, a koje na kraju završe zagušujući naše police. Ključ je da budemo selektivni. Na primjer, dok ćete na kraju iskoristiti cijelu rolu toalet papira, tih četrnaest tegli majoneza će vam trebati puno duže da potrošite, čak i ako često pravite sendviče.

Bacite te jednokratne posude za hranu

Nema ničeg što zagušuje vašu kuhinju kao jednokratne posude za hranu. One su velike i nepraktične, a pronalaženje odgovarajućeg poklopca može biti frustrirajuće. Te plastične posude su takođe teške za održavanje urednim. Zato se rešite ili reciklirajte ih u roku od nekoliko dana nakon što donesete ostatke kući.

Ove posude nisu namenjene za višekratnu upotrebu i verovatno neće sačuvati vašu hranu svežom nekoliko meseci kasnije. Stoga uložite u kvalitetne posude za hranu (staklene su najbolje) koje možete ponovno koristiti.

Čuvajte svoje torbe za višekratnu upotrebu u automobilu

Imate li gomilu torbi za višekratnu upotrebu koje zauzimaju čitavu policu? Vreme je da napravite inventar. Ako su neke prljave, imaju rupe ili su istrošene, treba ih reciklirati ili baciti. Deo razloga zašto imamo toliko ovih torbi u prvom mestu je što često zaboravljamo da ih ponesemo kada smo u pokretu i na kraju kupujemo još. Stoga premestite te torbe za višekratnu upotrebu u automobil i smestite ih u gepek.

Povezani Sadržaj  7 Sjajnih Trikova za Produžavanje Života Vaših Kontejnera za Čuvanje Hrane

Držite kutije za donaciju u ormanima

Čak i mala kutija ili vreća za donaciju u vašem ormanu može vam pomoći da se oslobodite nepotrebnih stvari kako idete. Umesto da vratite suknju koja vam se ne sviđa ili više ne odgovara – stavite je u kutiju. Kada se kutija napuni, odnesite je u lokalni second-hand dućan. Ovo će takođe pomoći da vaš orman bude organizovan i ispunjen samo stvarima koje volite.

Ovo je posebno pametno za dečje sobe, jer deca često prerastu odeću.

Ne uzimajte stvari koje vam nisu potrebne

Zar zaista trebate taj uzorak regeneratora iz hotela kada već godinu dana koristite isti brend? A što je s tom vrećom džempera koje vam mama insistira da ponesete, a živite u Arizoni?

Poenta je da svi krivimo za uzimanje stvari koje nam nisu potrebne. Ove stvari često ostanu neiskorištene i stvaraju nered u našim domovima. Ako apsolutno ne možete odbiti nešto, napravite plan da ga što pre donirate.

Redovno obavljajte mini sesije čišćenja

Nemate potrebu da sezonski ili godišnje čistite ako to radite redovno. Odlučite se za čišćenje čim primetite nered ili kada unesete nove stvari. Jeste li upravo kupili puno dugotrajnih namirnica u prodavnici? Pogledajte svoje trenutne zalihe i proverite rok trajanja.

Možete isto to učiniti i u svojoj kupaonici nakon posete Sephori. Pregledajte svoje prostorije za skladištenje, kao što su ormarić sa lekovima ili prostor ispod sudopere. Bacite te boce šampona s jednim preostalim korišćenjem. Rešite se te isušene tube maskare. Postavite tajmer na pet ili deset minuta, pustite muziku ili podcast – i krenite.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles