26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Kako Objesiti Biljke sa Plafona Bez Bušenja Rupa

Biljke unose radost u dom, i nema boljeg mesta za smestiti vašu unutrašnju floru od plafona. Ako su vaše viseće biljke teške, uvek je najbolje zaviti kuku u plafonsku gredu ili upotrebiti vijak sa krilcima u suvozidu kako biste podržali težinu saksije i biljke. Ako imate plafonske grede, još bolje je zaviti J-kuku u gredu ili objesiti S-kuku preko grede.

Ali ako ne možete da bušite rupe u plafonskim gredama ili suvozidu, i nemate grede, evo kako objesiti biljke sa plafona:

 • Koristite magnetske kuke za biljke koje mogu da drže teške težine.
 • Pokušajte sa napetosnim šipkama koje idu od zida do zida. -Koristite lepljive kuke za glatke površine.
 • Koristite vakumske kuke da biste objesili lagane biljke. -Pričvrstite stezaljku za objesiti biljku blizu plafona.
 • Koristite C-stezaljku za izložene plafonske grede. -Nastavite da čitate kako da objesite biljke sa plafona bez bušenja rupa, zajedno sa spiskom lakih biljaka za kačenje.
UPOZORENJE: Nemojte objesiti biljke na svetlosne uređaje, svetlosne trake, sprinkler sisteme, detektore dima ili kamere za bezbednost. Izbegavajte objesiti biljke iznad glave ili iznad krhkih objekata, jer se biljke mogu srušiti prilikom korišćenja neinvazivnih metoda kačenja.

Magnetske Kuke za Biljke

Za kuke koje ne oštećuju površinu, koristite magnetske kuke od nerđajućeg čelika, nikla, hroma, bronze ili crne boje koje odgovaraju bilo kojoj biljci, vešalici ili dekoraciji u domu.

Tajna koja čini da ove kuke tako dobro funkcionišu su retkozemaljski, ili neodimijski, magneti sa superjakim kapacitetima, do 100 funti. Da bi magnet postigao punu nosivost, mora biti pričvršćen direktno na čistu metalnu površinu.

Nalazak čvrste metalne tačke za pričvršćivanje na plafonu može biti izazov. Ali pažljivo tražite i možda ćete pronaći metalne ploče, vijke, elemente za pričvršćivanje i potpornje.

Povezani Sadržaj  7 Stvari koje Uvek Treba Razmotriti Pre nego što Sami Krenete sa Projektom Farbanja

Vijci u suvozidu, ugrađeni u suvozidu i prekriveni bojom, su još jedna opcija za pričvršćivanje. Pomaknite magnet preko plafona kako biste pronašli vijke. Budući da su glave vijaka male, nosivost će biti smanjena, pa budite oprezni.

Napinjajuće šipke

Metalne napinjajuće šipke koje se protežu od zida do zida daju vam izgled biljaka koje vise sa plafona, a zapravo ih ne objesite sa plafona.

Gde god su dva zida dovoljno blizu, možete montirati napinjajuću šipku skoro do visine plafona sa gumiranim vrhovima koji ne ostavljaju tragove. Raspni prostore između zidova, okvire za svetlarnike i krajeve hodnika pomoću napinjajuće šipke za tuširanje.

Standardne napinjajuće šipke za tuširanje se šire od 41 do 72 inča. Nosivost varira od proizvoda do proizvoda, ali se kreće između 10 i 30 funti. Dodatno duže napinjajuće šipke za zavese za deljenje prostora sežu do 120 ili čak 160 inča. To je čak 10 i 13 stopa, dovoljno dugo da premosti širinu male sobe.

Samo zapamtite da kupite napinjajuću šipku dužu od razmaka koji treba premostiti. Obično, šipka treba da bude 2 inča duža od željenog raspona.

Napinjajuće šipke za tuširanje su deblje i čvršće od napinjajućih šipki za zavese, koje često imaju nosivost ispod funte.

SAVET: Maskirajte šipku za tuširanje prskanjem boje ili umotavanjem u konopac od konoplje, svile, trake ili pamučnog platna.

Lepljive Korisne Kuke

Kuke sa samolepljivim pjenastim podlogama često se koriste na zidovima da drže ključeve ili kuhinjske alatke. Lepljive kuke takođe mogu biti korišćene za kačenje biljaka sa plafona bez bušenja.

Sve dok je površina glatka i čista, lepljive kuke mogu da drže težinu od oko funte. Dobra stvar je što se lepljive kuke mogu postaviti gde god želite.

Povezani Sadržaj  Kako podstaći orhideju da izraste novu cvetnu dršku

Pošto su većina lepljivih kuka dizajnirane za zidove, pobrinite se da kuke koje kupujete mogu da drže predmet bez sklizanja kad se kuka okrene za 90 stepeni.

Kuke na Vakum

Kuke na vakum su još jedan odličan način da se biljke objese sa plafona. Vakuumski čepovi funkcionišu samo na glatkim, neporoznim površinama.

Svetlarnici su dobri kandidati za vakumske kuke, kao i svaka površina koja je čvrsta i napravljena od stakla ili plastike.

Nosivost je obično niska – obično oko funte – ali neke vakumske kuke reklamiraju nosivost do 10 funti. Potražite vakumske kuke sa okretnim kukama koje se mogu rotirati kako bi se prilagodile ravnom ili naglašenom plafonu.

Šipkaste Stezaljke

Za jedinstven i privlačan način da objesite biljke blizu plafona bez bušenja, koristite šipkaste stezaljke za stolara.

Sa šipkastim stezaljkama, podesiva čeljust klizi po metalnoj šini. Šipkaste stezaljke mogu biti dugačke do 36 ili čak 48 inča.

Šipkasta stezaljka lako može uhvatiti 4-inčnu širinu zida, sa izbočenom šipkom koja drži lagane biljke na svom kraju.

C-Stezaljke

Za izložene plafonske grede, C-stezaljke mogu uhvatiti obe strane grede i držati značajnu težinu. Biljke teške do 50 funti će biti čvrsto držane ili 6- ili 8-inčnom C-stezaljkom pričvršćenom čvrsto na gredu. Veličina stezaljke će zavisiti od širine grede.

Zaštavite gredu od udubljenja kupovinom odvojenih jastučića za čeljust stezaljke ili korišćenjem debelih kvadrata od gume.

Najbolje Lagane Biljke za Kačenje Bez Bušenja

Kada objesite biljke bez čvrstih, bušenih tačaka za pričvršćivanje, pomaže da smanjite težinu biljke. Pored korišćenja lakog držača za biljke, izaberite biljku koja ne zahteva zemlju.

 • Spanish moss (Španski mahovina)
 • Vazdušne biljke (Tilandsije)
 • Srećna bambusa (Dracena sanderiana)
 • Philodendron wend imbe (Filodendron vend imb)
 • Bosiljak -Mirna ljiljana (Peace lily)
 • Kišobran biljka (Umbrela plant)
 • Anthurium andraeanum -Potos (Potos)
 • Monstera delicioza (Monstera delicioza)
Povezani Sadržaj  10 Trikova za Organizaciju Doma koji će vaš prostor učiniti opuštenijim

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles