26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Kako organizovati svoju kupatilsku sobu kako biste olakšali užurbanu jutarnju rutinu

Jutarnja užurbana priprema počinje mnogo pre nego što krenete iz kuće, jer svi trče kako bi se spremili na vreme. A kupatilo, mesto gde se obavlja pranje zuba, stilizovanje kose i pranje lica, može brzo postati saobraćajni kolaps epskih razmera. Ali ako sledite nekoliko strategija o tome kako organizovati svoje kupatilo, možete lako pojednostaviti svoju jutarnju rutinu i pomoći da jutra budu manje stresna za sve.

Isprobajte ove ideje za organizaciju kupatila (prema profesionalnom organizatoru Džejmi Hord, osnivaču Horderly-a) kako biste svoja jutra učinili malo mirnijim.

Iznesite sve što možete iz kupatila

Najbolji prvi korak za organizaciju vašeg kupatila je da iznesete sve i procenite šta imate, smanjujući sve što je isteklo ili nekorišćeno. “Razvrstajte sve u gomile kako biste videli koliko imate jednog predmeta”, kaže Hord. “Vrlo je moguće da ne znate da imate 10 različitih hidratantnih krema, a zapravo vam se sviđaju samo dve.”

Pored dubinskog čišćenja, Hord preporučuje da premeštate višak proizvoda, poput šampona ili sapuna ili ostalog toaletnog papira. “Stavite sve što ne koristite svakodnevno izvan glavnog prostora”, kaže Hord. “Možda bi hodnik ili ostava za veš mogli da skladište dodatne peškire, toaletni papir i proizvode. Ako ima dovoljno prostora u dečijim sobama, možda bi tamo mogli da budu njihovi peškiri ili zalihe proizvoda.”

Dajte svakome određeno mesto za svoje stvari

Umesto da svako traži svoje proizvode među flašama i četkama, odlučite se za stvaranje određenih prostora za svaku osobu kako bi mogli da smeste svoju opremu. “Svako treba da ima svoj lični prostor kojim upravljaju. Na primer, napravite donje fioke za svako dete kako bi im lakše pristupili – naravno, držeći lekove van domašaja”, kaže Hord. “Ako je vaš suprug viši, dajte mu gornje police u medicinskom ormanu.”

Povezani Sadržaj  Evo Nekih od Najboljih i Najčešćih Kućnih Biljaka

Grupišite proizvode za jutarnju rutinu zajedno

Stavljanje svega što vam je potrebno za jutarnju rutinu na jedno mesto čini izuzetno jednostavnim pripremu za jutro – bilo da se odlučite za korpu ili držač, ili samo određenu policu. To će smanjiti vreme koje trošite na traženje svoje kreme za sunčanje ili sredstva za ispiranje usta.

Svedite svoju rutinu na esencijalne stvari

Održavajte svoju jutarnju rutinu što je moguće jednostavnijom. “Ako volite mnogo različitih proizvoda, pokušajte da potrošite jedan proizvod pre nego što probate drugi ili da menjate proizvode s vremena na vreme”, kaže Hord. “Kada imate previše istih proizvoda na istom mestu, nikada nećete potrošiti nijedan proizvod u odgovarajućem vremenskom periodu i vaš prostor će uvek izgledati pretrpano.”

Razmislite o neobičnim mestima za jutarnje zadatke

Ako više osoba koristi isto kupatilo, priprema svih na vreme može biti izazov. Možete razmotriti rutine svih i tražiti aktivnosti koje se mogu obavljati van kupatila, poput stilizovanja kose ili čak pranja zuba – što se može obaviti pored kuhinjskog lavaboa nakon doručka.

Samo se pobrinite da stvorite prostor za skladištenje svojih stvari na tom mestu, tako da vam četkica za zube ne završi u sudoperi sa prljavim posuđem. “Pronađite lep držač za četkicu za zube da drži vašu četkicu izvan puta – ne želimo da četkica za zube završi na kuhinjskom pultu ili ispod sudopere gde obično stoje sredstva za čišćenje.”

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles