26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Najbolje PC igre 2023. godine

Izbor najboljih PC igara može se smatrati prilično apsurdnim zadatkom. Za razliku od konzola, PC ima katalog igara koji se proteže kroz decenije i obiluje žanrovima. Ono što je nekome užitak u igri, drugome može izazvati strah. Na ovom spisku smo okupili različite igre koje će verovatno privući mnoge ljude i koje vredi igrati danas. Naravno, postoje i klasične igre poput Half-Life 2 i Deus Ex koje se ne nalaze na ovom spisku, jer ih već verovatno igrate ili su počele da stare. Ovaj spisak sadrži igre koje biste trebali isprobati danas, i one o kojima imamo mnogo razmišljanja. Samo se pobrinite da imate jedan od naših najboljih gaming PC-ova ili najboljih gaming laptopova, i jedan od naših izbora za najbolji gaming miš i najbolju gaming tastaturu, kako biste zaista iskoristili sve što ove igre nude.

Najbolje PC igre koje možete danas kupiti:

Elden Ring

Elden Ring je oduvek obećavao, budući da je to igra iz FromSoftware-a, poznatog po stvaranju teških, ali sjajnih igara. Međutim, da igra redefiniše način na koji vidimo open-world igre, to je bilo nešto neočekivano. Svaki ćošak u Elden Ringu može otkriti nešto novo, bilo da je reč o mirnoj čistini za odmor u opasnom svetu, novom oružju ili nekom užasu za ubijanje. Ima mapu, ali vrlo malo smernica. Ostavljeni ste da istražujete i napredujete kroz Zemlje Između tako što ćete sami shvatiti stvari.

Borba je i dalje tradicionalno teška kao u Souls igrama, ali mogućnost istraživanja i vraćanja sa boljom opremom i veštinama kako biste se borili protiv bosova je pravo zadovoljstvo. A ta borba je izuzetno fleksibilna, sa svim vrstama “buildova” dostupnih, od klasičnog ratnika sa mačem i štitom do čarobnjaka koji baca čini sa ogromnim mačem za uništavanje neprijatelja koji dođu previše blizu. I, naravno, tu je Melania, možda najteži bos koji je FromSoft ikada napravio.

Baldur’s Gate 3

Nakon više od šest godina razvoja i dužeg perioda ranog pristupa, Baldur’s Gate 3 je stigao. Reći da se čekanje isplatilo bilo bi blaga izjava. To je ne samo jedna od najboljih PC igara u 2023. godini, već i kandidat za jedan od najjačih izdanja na PC ikada. Ne verujete? Samo pogledajte njegove gotovo besprekorne recenzije.

Zasnovana na Dungeons and Dragons (tačnije na 5. izdanju pravila), Baldur’s Gate 3 je duboko uzbudljiva igra uloga u kojoj vaše odluke imaju značaj, i imate slobodu da oblikujete svoj sopstveni put kroz desetine i desetine zadataka. Zapravo, naš urednik za računare je pronašao borbu na poteze i ekscentrične likove toliko zanimljivim da se morao suzdržati od toga da se pravi bolestan samo kako bi igrao još — to je znak igre vredne visokog mesta na ovom spisku.

Disco Elysium

Detektiv koji se budi sa amnezijom nakon provoda može zvučati kao klišej u maniru noar priče. Ali Disco Elysium čini to mnogo interesantnijim. Dok pokušavate da shvatite šta se dogodilo i rešite ubistvo, pratite različite unutrašnje misli, od onih koje komuniciraju vaš “lizard brain” do onih koje određuju logiku, empatiju, retoriku i mnogo više. Ovo pomaže da se grad Revachol prikaže na način koji je više od onog što možete videti na ekranu.

Ono što izdvaja Disco Elysium od drugih izometrijskih RPG-ova je činjenica da zaista ne morate pronaći rešenje. Umesto toga, možete argumentovati, pretpostavljati ili prevariti se kroz različite susrete, ponekad sa smešnim rezultatima. Ovo sve čini izuzetno osvežavajućom igrom i jednom od najboljih igara koje možete igrati na gotovo svakoj platformi. Smatramo da je ova igra esencijalna.

Povezani Sadržaj  Da li želite da zatvorite Instagram? Kako obrisati Instagram nalog - Korak po korak video objašnjenje

Mass Effect Legendary Edition

Mass Effect Legendary Edition uzima prethodne tri Mass Effect igre koje obuhvataju Xbox 360 i Xbox One i remasteruje ih za naprednije hardver, posebno za trenutne konzole i moćne PC-je.

Međutim, taj remaster nije samo osvežavanje grafike. Mass Effect Legendary Edition donosi niz promena u kvalitetu života kako bi igra izgledala i igrala se bolje; to uključuje uklanjanje nekih problema iz prve igre. Dodato je i sve DLC sadržaj iz svih tri igre, osim jednog dela iz prve igre, što ga čini najboljim načinom igranja Mass Effecta. Igrajte je, jer je jedna od najboljih akcionih naučno-fantastičnih RPG igara ikada napravljenih, sa odličnom pričom od strane Bioware-a.

God of War

Ono što je počelo kao ekskluziva za PS4, kao i već spomenuti Horizon Zero Dawn, sada je dostupno i na PC-ju. A kakav je to spektakl. Ova zadivljujuća akcija-avanturistička igra koja ponovo pokreće starog Boga rata, fantastično izgleda na PC-ju, sa brzinom od 60 slika u sekundi umesto 30 fps-a na osnovnom PS4.

Čak i da ne radi dobro, ovo je igra koju zaista trebate igrati. Duboko zaranja u staronordijsku mitologiju, koja je neiskorišćen izvor priča i informacija, i obavija je priča o ocu i sinu koja je zaista privlačna. Akcija je takođe fantastična i nikada ne postaje dosadna, pružajući pristojnu dozu izazova istovremeno. Ali ovo je igra koju zaista ne želite propustiti.

Control

Unutar Kuće Najstarije, sedišta Vlade Biroa za Kontrolu, nešto drevno i vanzemaljsko se pojavilo, i sigurno nije prijateljski nastrojeno. Kao Džesi Faden, žrtva paranormalnog incidenta koja traži svog davno izgubljenog brata, navigiraćete i boriti se kroz ovu čudnu i neprijateljsku ustanovu, koja je na neki način postala vaša odgovornost za spas.

Borite se koristeći konvencionalno (skoro) oružje i stičete nadljudske moći koje su vam dodeljene sadržajem prostorija i sefa Kuće Najstarije, pri čemu ni prostori ni objekti ne ponašaju se baš onako kako biste očekivali. To je izazov za ljubitelje priča o vladinim zaverama i ideje o čovečanstvu koje se susreće i bori se s neshvatljivo ogromnim i moćnim silama. čak i ako vam detalji priče nisu važni, ovo je jedna od najboljih PC igara, čisto zbog izuzetno fotogeničnih okruženja i efekata u igri.

Monster Hunter Rise

Već član naše liste najboljih igara za Nintendo Switch, PC verzija MH: Rise omogućava igri da dođe do punog izražaja zahvaljujući većoj snazi dostupnoj na gaming PC-jevima.

Igra je i dalje ista: priča koja se vrti oko okončanja “Rampage” divljih čudovišta i rutinski ciklus poražavanja čudovišta, dobijanja plena i nadogradnje opreme kako biste se pripremili za sledeći lov. Na putu vam pomaže vaš Palamute saputnik koji se može jahati, i nova kukica za penjanje, koje oboje pomažu da se promeni način putovanja i borbe.

Šteta je što PC verzija ne nudi opciju prenosa snimka sa Switch-a, jer je ovo nesumnjivo bolja verzija igre. Međutim, ako je već niste igrali ili želite još jedno putovanje u Kamuru, vredi potrošiti vreme na ovo.

Psychonauts 2

Prošlo je previše vremena otkako nas je originalni Psychonauts oduševio uživanjem u platformingu i maštovitim okruženjima, pa smo bili oduševljeni što smo isprobali nastavak.

Sa novim i više prilagodljivim psihičkim moćima, još je zabavnije igrati kao Raz drugi put. Plus, sa dodatnom snagom modernog PC-ja, svako jedinstveno okruženje i skup neprijatelja izgledaju fantastično. Plus, s priča koja se odvija neposredno nakon originala (i detaljnim rekapitulacijom na početku igre), nema neprijatnosti dok pokušavate da razumete šta se tačno dešava.

Povezani Sadržaj  Brzina interneta test? Izmerite brzinu interneta

Little Nightmares II

Nastavak koji je jednako dobar kao original, Little Nightmares II vas ponovo stavlja u ulogu ranjivog deteta koje pokušava da pobegne iz ruku monstruoznih odraslih osoba. Ovog puta niste sami. Igrate kao Mono, dečko sa papirom preko glave, ali vas prati Six, devojka u žutoj jakni koja je glumila u originalnoj igri.

Kao što biste očekivali, tu su neprijatelji koje treba izbegavati ili s kojima treba da se borite, kao i mnoge opasnosti i zamke u okolini koje treba prevazići. Vizuelni dizajn i zvučni dizajn su atmosferski kao i uvek, što pomaže da se stvori osnovni osećaj nelagodnosti dok putujete kroz Bledi Grad. Igra je kraća u poređenju sa drugim najboljim PC igrama, ali je i dalje nezaboravna.

Hades

Nakon skrivanja na Epic Games Store-u kao ekskluzivni early access naslov od kraja 2018. godine, Hades je sada konačno lansiran kao potpuni proizvod na drugim platformama, i brzo je postao prepoznat kao jedna od najboljih PC igara. Ovo je retka kombinacija roguelike igre sa obimnom, granajućom pričom. Vi, igrajući kao Zagrej, sin Hadesa, morate neprestano prolaziti kroz Had (mesto, ne vašeg oca) iznova i iznova dok ne stignete na Olimp.

Tu su i drugi poznati bogovi grčkog panteona sa kojima možete interagovati. Oni služe kao likovi u priči i način nadogradnje vašeg lika sa moćima i sposobnostima koje odražavaju njihovo mesto u panteonu. Svaki pokušaj znači isprobavanje nove kombinacije ovih darova, i svaki neuspeh ipak vas gura napred.

Microsoft Flight Simulator

Nijedna druga najbolja PC igra na ovom spisku ne nudi vam ceo svet za igranje, ali najnoviji letački simulator od Microsofta upravo to čini, sa impresivnim obimom i pažljivo detaljnom garažom letelica za upravljanje.

Imate izbor između lakih aviona i ogromnih putničkih aviona, što vam omogućava da igrate kao samozvani amaterski pilot ili kapetan komercijalnog leta. Igra obećava tačno modeliranje karakteristika leta, koje utiču na stvarno vreme i dnevno svetlo, pa će biti teško dobiti bolju predstavu o tome kako je leteti jednim od ovih uređaja bez stvarnog ulaska u kokpit u stvarnom životu.

Iako možete da se zaokupite svakim pojedinačnim podešavanjem i kontrolom vašeg aviona, takođe možete da dozvolite igri da se brine o teškim stvarima dok uživate u letenju, gledajući znamenitosti širom sveta ili sletanju na jednom od mnogih detaljno izrađenih aerodroma u igri.

Horizon Zero Dawn: Kompletno izdanje

Verovatno niste igrali ovo (osim ako ne posedujete i PS4), i budući da ovo izdanje dolazi sa svim dodacima, nema boljeg načina da doživite ovu avanturu otvorenog sveta. Negde u SAD-u nakon nepoznatog apokaliptičnog događaja, plemena ljudi pokušavaju mirno da žive među horde životinjskih robota koji lutaju zemljom. Ali kao izgnanica Aloy, vi ste predodređeni za veće stvari.

Iako su vaši ljudski neprijatelji naoružani istom opremom – koplja, lukovi i praćke, kao i vi, suočavanje sa mašinama, posebno sa većim vrstama, zahteva mnogo više taktičkog razmišljanja.

Postoji priča kroz koju ćete proći, koja pomaže da se objasni svet i kako je postao ovakav, što je već samo po sebi prilično uživanje. Ali istraživanje prelepih, ali pustih urbanih područja preplavljenih drvećem i biljkama, lov na svoj metalni plen pomoću zamki i frontalnih napada, i konačno obaranje nakon dugog i napetog boja, osigurava H:ZD mesto na listi najboljih PC igara.

Povezani Sadržaj  Šta je Canesten Krema? Canesten Krem Cena

Ori and the Will of the Wisps

Ovaj nastavak igre Ori and the Blind Forest iz 2015. godine nadograđuje originalni stil igranja u “metroidvania” stilu – istražujući svaki kutak velikog sveta i sakupljajući različite sposobnosti i moći, ali uz dodatna unapređenja i varijacije u igri i novu priču koja je jednako emotivna kao i original. Za razliku od mnogih metroidvania igara u kojima ste sami i svi pokušavaju da vas ubiju, ovde možete naići na mnogo prijateljskih NPC-ova. Daju vam zadatke i takođe pomažu da se kontekstualizuje svet, čineći da se oseća vrednim zaštite.

Ovaj član naše liste najboljih PC igara pruža pravu poslasticu za oči i uši. Sva umetnost je ručno naslikana, a zatim skenirana, što je čini lepom na način koji retko koja druga igra na tržištu može da pruži. U međuvremenu, orkestarska muzika pomaže da se istaknu epski i intimni trenuci u vašem putovanju.

Devil May Cry 5

Dante se vratio i bolji je nego ikada. Capcom je konačno izdao Devil May Cry 5, koji okuplja ekipu iz četiri prethodne igre kako bi se borili protiv nove pretnje demonske prirode. Ne samo da možete videti Dantija u akciji sa svim njegovim prepoznatljivim trikovima (i nekoliko novih), već možete videti i Nera i njegove nove zamjenjive robotske ruke, plus novog heroja V i njegove dve kontrolisane demonske prateće osobe.

Zajedno će oterati demone na jedini način koji znaju – sa pušenjem i seksi stilom. Ima dugu kampanju sa izazovnim neprijateljima i bossovima na nekoliko nivoa težine, ili postoji nova verzija Bloody Palace-a: izazovna arena koja vas stavlja na 101 nivo sa neprijateljima koje trebate preseći i uništiti. Ovo je jedna od najboljih PC igara ako ste ljubitelj akcije koji traži zabavnu priču ili sistem kombinovanja sposobnosti za usavršavanje.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 je izdan i prenesen na nove platforme više puta nego što možemo prebrojati. Ali verujte nam na reč – morate igrati ovu verziju. Ovo izdanje RE2 je više od blago osveženog ponovnog izdanja, to je potpuno remasterovana igra koja je iznova izgrađena od nule. Time su eliminisani manje pristupačni delovi igre, poput odvratnih tank kontrole i fiksnih kamera, i poboljšani delovi iskustva koji su bili dobro prihvaćeni, uz ažuriranje grafike do gotovo fotorealističkog kvaliteta.

Još je jezivija i krvlju natopljena od prvobitnog izdanja. Osim toga, tu je i zastrašujući gospodin X, nepobjedivi div koji će vas juriti kroz policijsku stanicu u kojoj su se našli vaši igrački likovi Leon i Kler. Oboje imaju svoje kampanje koje možete igrati, što znači da ćete dobiti mnogo strašnih, ali uživih sati u ovom potpuno obnovljenom iskustvu.

Klasike PC igre za igranje danas

S obzirom na obim PC gejminga, postoji velika količina klasičnih igara koje možete igrati. Neke se danas mogu činiti pomalo zastarelim ili zastarelim za igranje, ali evo brze liste igara koje biste trebali igrati ako želite da se malo vratite unazad sa svojim PC gejmingom:

 • Half-Life Source and Half-Life 2
 • Deus Ex
 • Rome: Total War
 • Diablo 2 
 • Baldur’s Gate 2 
 • Dragon Age Origins 
 • Age of Empires 2 
 • WarCraft 3 
 • Team Fortress 2 
 • Bioshock
 • Company of Heroes
 • Homeworld 

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles