26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Niži Ping: Saveti za poboljšanje brzine interneta za video igre

Umorni ste od visokog pinga i kašnjenja? Naš članak sadrži savete o tome kako smanjiti ping i poboljšati brzinu vaše internet veze.

Šta uzrokuje visoki Ping?

Visoki ping, takođe poznat kao latencija, meri vreme koje je potrebno za putovanje podatnog paketa sa vašeg uređaja do servera i nazad. Izražava se u milisekundama (ms) i može uzrokovati kašnjenje i zastajkivanje tokom online aktivnosti kao što su igranje igara, strimovanje i video konferencije.

Pre svega, uradite test brzine interneta

Da biste utvrdili trenutnu brzinu i performanse vaše internet veze, važno je uraditi test brzine interneta. To se može uraditi putem veb sajtova ili aplikacija poput speedtest.net ili Google-ovog Measurement Lab-a.

Test meri brzine preuzimanja i otpremanja, kao i latenciju, i može vam pomoći da identifikujete probleme sa latencijom vaše internet veze i osigurate da dobijate performanse koje plaćate od svog provajdera internetskih usluga (ISP). U najgorem slučaju, kontaktirajte svog ISP-a i adresirajte problem.

Ultimativni softver za poboljšanje Pinga

MWSoft je softver koji ima za cilj da poboljša brzinu veze i smanji ping modifikujući razne parametre na vašem računaru. Iako može napraviti određene optimizacije, ne može garantovati određeni nivo smanjenja pinga jer postoji mnogo faktora koji mogu uticati na ping.

Kako smanjiti Ping za igranje na računaru

Visoki ping (kašnjenje), takođe poznat kao latencija, može biti ozbiljan problem za igrače, uzrokujući kašnjenja i zastajkivanja koja mogu uništiti iskustvo igranja igara na mreži. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da ga smanjite:

Koristite žičnu vezu: Bežične veze su podložne smetnjama i mogu rezultirati većim pingom. Korišćenje Ethernet kabla može poboljšati brzinu veze i smanjiti ping. Zatvorite nepotrebne programe: Pokretanje više programa na vašem uređaju može potrošiti mnogo propusnog opsega i doprineti gužvi na mreži. Zatvaranje nepotrebnih programa može poboljšati vašu internet vezu i smanjiti kašnjenje. Koristite VPN za igre: VPN za igre može pomoći da smanjite ping tako što će usmeriti vašu vezu kroz server koji je bliži igračkom serveru. To može smanjiti putovanje podatnih paketa i poboljšati brzinu vaše veze, a takođe ćete dobiti i neke prednosti u vezi sa privatnošću. Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini. Ako koristite WiFi, potrudite se da imate dobar signal. Iako ovi saveti mogu biti korisni za smanjenje pinga za mnoge korisnike uopšteno, takođe je važno optimizovati ping za svaku konkretnu igru. U narednim sekcijama, videćete konkretne strategije za optimizaciju pinga za razliite video igre.

Povezani Sadržaj  Šta su sajtovi za upoznavanje? Najbolji sajtovi za upoznavanje

Kako smanjiti Ping u Valorantu

Promenite postavke grafičkog prikaza igre: Postavljanje “Maksimalnog broja slika u pozadini” na nižu vrednost može pomoći da se smanji opterećenje na vašem sistemu i poboljša ping. Koristite server sa niskim pingom: Valorant vam omogućava da izaberete igrački server na koji želite da se povežete. Biranjem servera koji je bliži vašoj lokaciji možete smanjiti udaljenost koju podatni paketi moraju da pređu i poboljšati svoj ping. Možete koristiti “ping” komandu u Valorantu da vidite ping ka različitim igračkim serverima i odabrati onaj sa najmanjom latencijom. Optimizujte postavke lansera Valorant: Lanser Valoranta ima nekoliko postavki koje mogu uticati na vaš ping. Na primer, možete isključiti postavku “Hardversko ubrzanje”, što može pomoći da se smanji opterećenje na vašem sistemu i poboljša ping. Takođe možete pokušati da postavite “Maksimalan broj istovremenih preuzimanja” na nižu vrednost, što može pomoći da se smanji opterećenje na vašoj internet vezi i poboljša ping.

Kako smanjiti Ping u Robloxu

Ažurirajte Roblox: Zastarele verzije Robloxa možda nisu optimizovane za igranje na mreži i mogu doprineti visokom pingu. Obratite se da koristite najnoviju verziju Robloxa kako biste osigurali najbolje moguće performanse. Ispraznite keš DNS-a: Ispraznjenje keša DNS-a može pomoći da se reše problemi sa DNS zapisima koji mogu uzrokovati visok ping. Da biste ispraznili keš DNS-a na Windowsu, otvorite Command Prompt i unesite “ipconfig /flushdns” i pritisnite Enter. Na Macu, otvorite Terminal i unesite “dscacheutil -flushcache” i pritisnite Enter.

Kako smanjiti Ping u Fortniteu

Promenite region za povezivanje: Fortnite vam omogućava da izaberete region za povezivanje u kojem želite igrati. Izbor regiona koji je bliži vašoj lokaciji može smanjiti udaljenost koju podatni paketi moraju da pređu i poboljšati vaš ping. Optimizujte postavke mrežnog adaptera: Vaš mrežni adapter ima nekoliko postavki koje mogu uticati na vašu latenciju. Na primer, možete isključiti postavku “Prekidanje modulacije”, što može pomoći da se smanji opterećenje na vašem sistemu i poboljša ping. Takođe možete pokušati postaviti “Transmit Buffers” i “Receive Buffers” na višu vrednost, što može pomoći da se poboljša brzina veze i smanji ping.

Povezani Sadržaj  Šta je Canesten Krema? Canesten Krem Cena

Kako smanjiti Ping u League of Legends

Koristite Hextech Repair Tool: Hextech Repair Tool je alat koji je pružio Riot Games i koji može pomoći da se reše problemi sa vašim League of Legends klijentom. Može popraviti uobičajene probleme koji mogu uzrokovati visoku latenciju, kao što su zastarele igračke datoteke ili oštećeni podaci. Ispraznite keš DNS-a: Ispraznjenje keša DNS-a može pomoći da se reše problemi sa DNS zapisima koji mogu uzrokovati visoku latenciju. Da biste ispraznili keš DNS-a na Windowsu, otvorite Command Prompt i unesite “ipconfig /flushdns” i pritisnite Enter. Na Macu, otvorite Terminal i unesite “dscacheutil -flushcache” i pritisnite Enter.

Kako smanjiti Ping u Minecraftu

Koristite Lunar Client: Lunar Client je popularan softver treće strane koji može pomoći da se poboljša iskustvo igranja u Minecraftu. On uključuje niz funkcija koje mogu pomoći da se smanji latencija. Omogućite opciju “TCPNoDelay”: Opcija “TCPNoDelay” je postavka koja može pomoći da se smanji latencija u Minecraftu tako što onemogućava Nagle algoritam. Da biste je omogućili, otvorite Minecraft launcher, kliknite na karticu “Instalacije” i kliknite na dugme “Izmeni” pored instalirane verzije Minecrafta. Kliknite na karticu “JVM Arguments” i dodajte “-DtcpNoDelay=true” (bez navodnika) na listu argumenata. Proverite latenciju servera: Ako igrate na serveru, latencija servera takođe može doprineti ukupnoj latenciji u Minecraftu. Ako je latencija servera visoka, možda ćete razmisliti o prelasku na drugi server sa nižom latencijom.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles