16 C
Budva
Utorak, 27 veljače, 2024

Sedam stvari za sređivanje u vašoj spavaćoj sobi pre nego što dođe jesen

Jesen je skoro stigla i život će postati sve užurbaniji. Od škole, događaja do sportskih aktivnosti, vreme za sređivanje postaje sve manje. Zato je najbolje započeti novu sezonu s punom energijom. Jedno od najvažnijih mesta za sređivanje je spavaća soba. Na kraju krajeva, ove sobe su naša svetilišta. Manje nereda može čak dovesti do boljeg sna. Evo sedam stvari koje treba da sredite u svojoj spavaćoj sobi pre nego što dođe jesen.

Ispod Kreveta

Da li čuvate stvari ispod kreveta? Da li je to postalo crna rupa raznih stvari koje ste zaboravili? Obećajte sebi da ćete se uhvatiti u koštac s ovim područjem sledeći put kad padne kiša. Bez obzira da li tu skladištite staru odeću, uspomene ili jednostavno stvari koje više ne koristite, vreme je da se oslobodite ovih predmeta, da ih poklonite ili pronađete praktičnije mesto za skladištenje.

Žičane Vešalice

Iako može biti izazovno baciti ono što je suštinski besplatno, velika kolekcija žičanih vešalica vam ne pomaže ni u čemu. Ormar s različitim vrstama vešalica nikada ne izgleda estetski privlačno. Ove vešalice takođe mogu oštetiti vašu odeću ako se koriste dugoročno. Zato se oslobodite kolekcije žičanih vešalica i zamenite ih tankim vešalicama s nepropusnim premazom.

Vreće za Čišćenje Odeće

Slično tome, bacite te vreće za čišćenje odeće u kojima ste dobili svoju odeću. Ne samo da izgledaju neprivlačno, već mogu i uzrokovati da odeća postane žuta ili ima miris ostao od sredstva za hemijsko čišćenje. Osim toga, otežavaju pronalaženje stvari koje tražite.

Odeća Koju Ne Nosite

Bilo da nešto ne odgovara, ne izaziva “iskru radosti” ili se više ne nosi jer je uprljana ili istrošena, treba da se rešite toga. Učinite šta god je potrebno da biste sredili svoj ormar.

Povezani Sadržaj  5 Pitanja Koja Treba Postaviti Pre Nego što Unajmite Profesionalnog Organizatora

Ako vam se čini da je ovo previše zahtevan zadatak, nemojte se brinuti. Sve što treba da uradite je da to razložite. Danas se posvetite gornjem delu odeće, a sutra donjem delu. Ili se organizujte po sezoni. Dajte sebi nedelju dana da završite ovaj zadatak.

Obuća u Lošem Stanju

Kao i odeća, obuća ima svoj ograničeni vek trajanja. Ali za razliku od odeće, stara obuća može izazvati ozbiljne probleme. Stare patike možda više ne pružaju dovoljnu podršku za hodanje ili druge fizičke aktivnosti. Obuća s istrošenim đonom i potpeticama može vas dovesti u opasnost od klizanja i povreda. Ako imate par cipela koje volite, ali ih više ne možete nositi, razmislite o tome da ih odnesete kod čara.

Cipele koje verovatno nikada nisu bile udobne u prvoj ruci (zašto ste kupili one štikle visoke šest inča?) takođe treba da se reše.

Stara Posteljina

Čak i posteljina najvišeg kvaliteta ne traje večno. Čaršavi s rupama, jastučnice s tragovima maskare ili bela posteljina koja je sada postala siva treba baciti. Takođe biste mogli donirati čaršave ili peškire lokalnom skloništu za životinje.

Fioke Noćnog Ormarića

Fioke noćnog ormarića mogu postati mesto za odlaganje raznih stvari, uključujući stare knjige (ili nove knjige koje nisu uspele da vas zainteresuju), račune, fakture ili druge papire. Ovaj nered zauzima prostor koji bi trebalo da bude rezervisan za stvari poput daljinskog upravljača za televizor, knjiga koje želite da čitate i stvari poput kreme za ruke i balzama za usne. Srećom, ovi prostori obično su mali, pa je brz zadatak za sređivanje.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles