26 C
Budva
Utorak, 4 lipnja, 2024

Spisak neophodnih stvari za sobu u studentskom domu

Bilo da je vaša prva godina na koledžu ili šaljete svog brucoša, ovaj spisak neophodnih stvari i potrepština za sobu u studentskom domu je pravo mesto za početak.

Kada je reč o pravljenju liste stvari za pakovanje za koledž, lako je biti preplavljen pokušavajući da odredite šta trebate poneti. Da biste olakšali stvari, preskočite slatke ukrase za sobu na početku i označite ove osnovne stvari kako biste bili sigurni da ste pokrili sve osnove.

I imajte na umu: Skoro jednako važne kao stvari na ovom spisku su stvari koje nisu. Na primer, pre nego što prenosite štampač na kampus, razmislite o tome koliko je stvarno praktičan. Koledži danas ne samo da imaju laboratorije za štampanje, već većina ima bežične sisteme za štampanje širom kampusa.

Spavaća soba

  • Punjač za telefon: Trebaće vam alarm i telefon blizu kako biste stigli na jutarnji čas biologije u 8 ujutro.
  • Posteljina: Ponesite svoju sopstvenu ćebad, čarševe i jastuk(e). Možda ćete želeti da imate dva kompleta posteljine – pranje se može nagomilati! Napomena: Proverite da li studentski dom ima obične dvokrevetne ili dodatno dugačke dvokrevetne krevete.
  • Vešalice za odeću: Ponesite samo jednu vrstu vešalica, i vaš orman će izgledati urednije.
  • Odeća: U studentskom ormanu nema puno mesta, pa ponesite dovoljno odeće da izdrži od jednog dana pranja do sledećeg.
  • Računar: Koristićete računar mnogo, a laptop je najbolji za nošenje na časove i nazad. Obavezno ponesite odgovarajući softver.
  • Sto-lampa: Neophodna za kasno-noćno učenje dok vaš cimer spava.
  • Televizor: Ne može biti prevelik ili jak ako ćete deliti sobu u studentskom domu sa drugima. Kontaktirajte svoje cimere pre nego se uselite i koordinirajte ko će poneti šta kako ne biste završili sa dva televizora.
  • Korpa za veš: Što je lakša, to bolje, jer možda ćete morati daleko da prošetate do praonice.
  • Posteri, slike i druge dekoracije: Želite da vaša soba u studentskom domu ima malo ličnosti, pa ponesite neka umetnička dela, slike porodice i prijatelja ili zavesu.
  • Kutije za odlaganje i staklene kutije koje se mogu slagati: Odlične za odlaganje stvari ispod kreveta u studentskoj sobi ili u malo korišćenom ćošku.
Povezani Sadržaj  Šta je Biljka Bokvica? Za Šta se Biljka Bokvica?

Kupatilo

Kupatilska posteljina: Ponesite svoju sopstvenu krpu i peškire. Dva kompleta su bolja opcija.

Bade mantil: Neophodan za odlazak do kupatila.

Čistačice za tuširanje: Papuče za tuširanje su neophodne za sve koji dele javno kupatilo.

Torba za tuširanje: Mnogo je lakše preneti svoje toaletne potrepštine do kupatila u praktičnom nosaču.

Kuhinja

Aparati: Saznajte koje aparate smete imati u svojoj studentskoj sobi (npr. toster rerna) i uskladite se sa cimerima.

Taniri, čaše i pribor za jelo: Čak i ako ćete veći deo obroka jesti u menzi na kampusu, lepo je imati ovo pri ruci.

Grickalice: Ponekad vam treba energija dok pišete tezu o teoriji haosa.

Sredstva za čišćenje

Dezinfekcioni maramice: Maramice mogu pokupiti mrvice, očistiti lepljive nepoznate nerede i sprečiti širenje bakterija. Studenti mogu, i verovatno će, koristiti ove maramice za čišćenje gotovo svega.

Brzinska metla-mop: Dugačka metla koja se može koristiti i kao mop je idealna za život u studentskom domu. Economija prostora je ključna, a ovi mopovi su lagani i lako se smeštaju.

Papirni ubrusi: Ne samo da se mogu koristiti kao salvete, već brzo mogu rešiti prolivene tečnosti. Imati rolnu ili dve u sobi će biti korisno.

Mini usisivač: Veći usisivači su glomazni i zauzimaju previše prostora u maloj studentskoj sobi. (Osim toga, mnoge studentske ustanove ih stavljaju na raspolaganje studentima.)

Tečni deterdžent za sudove: Malo sapuna može oprati čaše, činije, tanjire i pribor za jelo. I u očajnim situacijama, sapun se može koristiti za ručno pranje odeće.

Lične stvari

Važni dokumenti: Obavezno spakujte sve važne dokumente ili identifikacione kartice koje vam mogu biti potrebne na koledžu, kao što su vozačka dozvola, obrasce za registraciju, kartice o vakcinaciji i obrasce za finansijsku pomoć. Ako planirate da se zaposlite, ponesite kopiju svog izvoda iz matične knjige kao dokaz godina.

Povezani Sadržaj  Kako Razmnožiti Hortenziju i Učiniti Svoj Vrt Još Lepšim

Lekovi: Ako koristite receptne lekove, ponesite dovoljno sa sobom da traje do sledećeg puta kada ćete se vratiti kući ili se uverite da ih možete dopuniti u apoteci na kampusu ili u blizini škole.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles