16.3 C
Budva
Utorak, 20 veljače, 2024

Spisak neophodnih stvari za sobu u studentskom domu

Bilo da je vaša prva godina na koledžu ili šaljete svog brucoša, ovaj spisak neophodnih stvari i potrepština za sobu u studentskom domu je pravo mesto za početak.

Kada je reč o pravljenju liste stvari za pakovanje za koledž, lako je biti preplavljen pokušavajući da odredite šta trebate poneti. Da biste olakšali stvari, preskočite slatke ukrase za sobu na početku i označite ove osnovne stvari kako biste bili sigurni da ste pokrili sve osnove.

I imajte na umu: Skoro jednako važne kao stvari na ovom spisku su stvari koje nisu. Na primer, pre nego što prenosite štampač na kampus, razmislite o tome koliko je stvarno praktičan. Koledži danas ne samo da imaju laboratorije za štampanje, već većina ima bežične sisteme za štampanje širom kampusa.

Spavaća soba

  • Punjač za telefon: Trebaće vam alarm i telefon blizu kako biste stigli na jutarnji čas biologije u 8 ujutro.
  • Posteljina: Ponesite svoju sopstvenu ćebad, čarševe i jastuk(e). Možda ćete želeti da imate dva kompleta posteljine – pranje se može nagomilati! Napomena: Proverite da li studentski dom ima obične dvokrevetne ili dodatno dugačke dvokrevetne krevete.
  • Vešalice za odeću: Ponesite samo jednu vrstu vešalica, i vaš orman će izgledati urednije.
  • Odeća: U studentskom ormanu nema puno mesta, pa ponesite dovoljno odeće da izdrži od jednog dana pranja do sledećeg.
  • Računar: Koristićete računar mnogo, a laptop je najbolji za nošenje na časove i nazad. Obavezno ponesite odgovarajući softver.
  • Sto-lampa: Neophodna za kasno-noćno učenje dok vaš cimer spava.
  • Televizor: Ne može biti prevelik ili jak ako ćete deliti sobu u studentskom domu sa drugima. Kontaktirajte svoje cimere pre nego se uselite i koordinirajte ko će poneti šta kako ne biste završili sa dva televizora.
  • Korpa za veš: Što je lakša, to bolje, jer možda ćete morati daleko da prošetate do praonice.
  • Posteri, slike i druge dekoracije: Želite da vaša soba u studentskom domu ima malo ličnosti, pa ponesite neka umetnička dela, slike porodice i prijatelja ili zavesu.
  • Kutije za odlaganje i staklene kutije koje se mogu slagati: Odlične za odlaganje stvari ispod kreveta u studentskoj sobi ili u malo korišćenom ćošku.
Povezani Sadržaj  Da li je Zaista Neophodno Koristiti Destilovanu Vodu za Sobne Biljke?

Kupatilo

Kupatilska posteljina: Ponesite svoju sopstvenu krpu i peškire. Dva kompleta su bolja opcija.

Bade mantil: Neophodan za odlazak do kupatila.

Čistačice za tuširanje: Papuče za tuširanje su neophodne za sve koji dele javno kupatilo.

Torba za tuširanje: Mnogo je lakše preneti svoje toaletne potrepštine do kupatila u praktičnom nosaču.

Kuhinja

Aparati: Saznajte koje aparate smete imati u svojoj studentskoj sobi (npr. toster rerna) i uskladite se sa cimerima.

Taniri, čaše i pribor za jelo: Čak i ako ćete veći deo obroka jesti u menzi na kampusu, lepo je imati ovo pri ruci.

Grickalice: Ponekad vam treba energija dok pišete tezu o teoriji haosa.

Sredstva za čišćenje

Dezinfekcioni maramice: Maramice mogu pokupiti mrvice, očistiti lepljive nepoznate nerede i sprečiti širenje bakterija. Studenti mogu, i verovatno će, koristiti ove maramice za čišćenje gotovo svega.

Brzinska metla-mop: Dugačka metla koja se može koristiti i kao mop je idealna za život u studentskom domu. Economija prostora je ključna, a ovi mopovi su lagani i lako se smeštaju.

Papirni ubrusi: Ne samo da se mogu koristiti kao salvete, već brzo mogu rešiti prolivene tečnosti. Imati rolnu ili dve u sobi će biti korisno.

Mini usisivač: Veći usisivači su glomazni i zauzimaju previše prostora u maloj studentskoj sobi. (Osim toga, mnoge studentske ustanove ih stavljaju na raspolaganje studentima.)

Tečni deterdžent za sudove: Malo sapuna može oprati čaše, činije, tanjire i pribor za jelo. I u očajnim situacijama, sapun se može koristiti za ručno pranje odeće.

Lične stvari

Važni dokumenti: Obavezno spakujte sve važne dokumente ili identifikacione kartice koje vam mogu biti potrebne na koledžu, kao što su vozačka dozvola, obrasce za registraciju, kartice o vakcinaciji i obrasce za finansijsku pomoć. Ako planirate da se zaposlite, ponesite kopiju svog izvoda iz matične knjige kao dokaz godina.

Povezani Sadržaj  10 Razloga Zbog Kojih Listovi Vaše Mirne Ljiljane Postaju žuti - Kako to Popraviti?

Lekovi: Ako koristite receptne lekove, ponesite dovoljno sa sobom da traje do sledećeg puta kada ćete se vratiti kući ili se uverite da ih možete dopuniti u apoteci na kampusu ili u blizini škole.

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles