13.4 C
Budva
Srijeda, 28 veljače, 2024

Šta su Horoskopski Znaci Datumi?

Horoskop je veoma popularna tema, koja intrigira ljude širom sveta. Kako bismo vam pomogli da bolje razumete vaš horoskopski znak, u ovom blog postu ćemo se baviti njihovim datumima, značenjem i kako pravilno izračunati svoj znak. Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, ovi podaci vam mogu pružiti uvid u karakteristike svakog znaka i možda razjasniti neka pitanja koja ste oduvek imali. Pa, krenimo u otkrivanje zvezdanih tajni!

Horoskopski znaci po datumima

Horoskop je drevna vedska nauka o uticaju nebeskih tela na živote ljudi. Ona se temelji na povezanosti između vremena rođenja osobe i položaja planeta u tom trenutku. Svaki horoskopski znak predstavlja određeni period u godini, a vezan je za određene karakteristike, osobine i temperament osobe.

Postoji dvanaest horoskopskih znakova, i svaki od njih ima svoje specifičnosti. Evo pregleda horoskopskih znakova po datumima:

 • Ovan: 21. mart – 19. april
 • Bik: 20. april – 20. maj
 • Blizanci: 21. maj – 20. jun
 • Rak: 21. jun – 22. jul
 • Lav: 23. jul – 22. avgust
 • Devica: 23. avgust – 22. septembar
 • Vaga: 23. septembar – 22. oktobar
 • Škorpija: 23. oktobar – 21. novembar
 • Strelac: 22. novembar – 21. decembar
 • Jarac: 22. decembar – 19. januar
 • Vodolija: 20. januar – 18. februar
 • Ribe: 19. februar – 20. mart

Tačan datum prelaska iz jednog horoskopskog znaka u drugi može varirati, pa je najbolje proveriti tačan datum za određenu godinu. Položaj sunca pri rođenju je ključni faktor u određivanju horoskopskog znaka osobe. Često se može čuti da su ljudi rođeni blizu granica dva horoskopska znaka “na prelazu” i da pokazuju osobine oba znaka.

Značenje horoskopskih znakova

Horoskopski znakovi su jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih načina proučavanja ličnosti i predviđanja budućnosti. Svaki horoskopski znak ima svoje specifično značenje i karakteristike koje definišu osobu rođenu u određenom periodu. Proučavanje značenja horoskopskih znakova može nam pomoći da bolje razumemo sebe i ljude oko nas.

Povezani Sadržaj  Rodjendanske cestitke - Najlepše rođendanske poruke

Postoji dvanaest horoskopskih znakova: Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Ribe. Svaki od ovih znakova ima svoje posebne osobine, elemente, planete i kvalitete koje ih definišu. Na primer, Ovan je znak sa vatrenom prirodom, Bik je znak izdržljivosti i stabilnosti, Blizanci su znak komunikacije i promene, dok su Rakovi emocionalni i intuitivni.

Proučavanje značenja horoskopskih znakova može nam pomoći da bolje razumemo sebe i druge ljude. Naš horoskopski znak može nam ukazati na naše talente, sposobnosti, ali i naše slabosti i izazove sa kojima se suočavamo. Možemo saznati kako se povezujemo sa ljudima oko nas, kako komuniciramo, kako se nosimo sa stresom i kako najbolje iskoristiti svoje potencijale.

 1. Značenje horoskopskih znakova
 2. Karakteristike i osobine horoskopskih znakova
 3. Utjecaj horoskopskih znakova na ljubavni život
Horoskopski znakZnačajke
OvanPoduzetan, hrabar, impulsivan
BikStabilan, izdržljiv, praktičan
BlizanciKomunikativan, radoznao, promjenjiv
RakEmocionalan, intuitivan, zaštitnički nastrojen

Kako izračunati svoj horoskopski znak

Kako izračunati svoj horoskopski znak?

Horoskop je drevna astrološka praksa koja nam pomaže da bolje razumemo sebe i svet oko nas. Kako biste izračunali svoj horoskopski znak, potrebno je da znate datum svog rođenja. Svaki horoskopski znak ima određeni period tokom godine kada je dominantan. Evo kako možete izračunati svoj horoskopski znak:

1. Pogledajte listu sa datumima horoskopskih znakova:

Horoskopski znakDatum
Ovan21. mart – 19. april
Bik20. april – 20. maj
Blizanci21. maj – 20. jun
Rak21. jun – 22. jul
Lav23. jul – 22. avgust
Devica23. avgust – 22. septembar
Vaga23. septembar – 22. oktobar
Škorpija23. oktobar – 21. novembar
Strelac22. novembar – 21. decembar
Jarac22. decembar – 19. januar
Vodolija20. januar – 18. februar
Ribe19. februar – 20. mart
İngilizce Burçlar horoscopes

2. Pronađite svoj datum rođenja na listi:

Povezani Sadržaj  Šta je Kegelove Vežbe? Kako Napraviti Kegelove Vežbe?

Pregledajte tabelu sa datumima horoskopskih znakova i pronađite period kada se nalazi vaš datum rođenja. Na primer, ako ste rođeni 5. juna, vaš horoskopski znak će biti Blizanci.

3. Zapamtite svoj horoskopski znak:

Kada pronađete svoj datum rođenja na listi horoskopskih znakova, imate tačan podatak o svom horoskopskom znaku. Sada možete istraživati karakteristike svog znaka, pročitati dnevni horoskop ili čak posetiti astrologa koji će vam pružiti više informacija o vašem horoskopu.

Izračunavanje horoskopskog znaka je jednostavan način da bolje upoznate sebe i dublje razumete različite aspekte svog života. Bez obzira na vaše mišljenje o astrologiji, ne može da škodi da saznate nešto novo o sebi i svojoj ličnosti. Zato nemojte čekati, izračunajte svoj horoskopski znak već danas!

Related Articles

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Stay Connected

0ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi

Latest Articles